Μετά τις εκλογές ο ανασχηματισμός

Περισσότερο από βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η αναδόμηση του υπάρχοντος κυβερνητικού σχήματος αμέσως μετά τις διπλές εκλογές του τρέχοντος μήνα. Ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει ήδη να κρατά σημειώσεις, ενώ παράλληλα σχεδιάζει επί χάρτου τα επόμενα βήματα, που θα του επιτρέψουν να προσδώσει δυναμική στο κυβερνητικό όχημα. Εδώ και καιρό έχει καταλήξει στην άποψη ότι η κυβέρνηση χρειάζεται «φρεσκάρισμα».

Ωστόσο, οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

φαίνεται πως κάνουν ακόμη πιο επιτακτική τη συγκεκριμένη ανάγκη. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει εν πολλοίς και τη συνοχή της κυβέρνησης, κάτι που παραδέχονται δημοσίως στελέχη όπως, για παράδειγμα, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αν το αποτέλεσμα για την «Ελιά» δεν είναι το αναμενόμενο, θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι θα υπάρξουν κλυδωνισμοί στο κυβερνητικό σκάφος.Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Αντώνης Σαμαράς έχει αρχίσει να σχεδιάζει διάφορα πράγματα.


Οπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στη στήλη, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη κουβέντα με ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διατηρούν επιφυλάξεις για τη στρατηγική που ακολουθεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Επειδή οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενες, ο κ. Σαμαράς προετοιμάζει την επόμενη κυβέρνηση, έχοντας κατά νου ότι μπορεί να συγκροτήσει σχήμα με διάφορα «κομμάτια». Το μόνο βέβαιο για τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι κανείς δεν θα θελήσει να οδηγήσει σε εκλογές τη χώρα, αφού πάνω απ’ όλα οι βουλευτές έχουν το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οτι δύσκολα θα χαραμίσουν τη θητεία που τους απομένει.

ΥΓ: Οι προειδοποιήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα