Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι υποδέχθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Κρεμλίνο.

Είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, που η έλευση Έλληνα πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα θεωρείται σημαντική τομή στις σχέσεις των δυο χωρών, δεδομένου ότι αναμένεται να υπάρξει αναθέρμανση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών σε μια σειρά τομείς.

Ο Αλέξης Τσίπρας

από την πλευρά του μίλησε για επανεκκίνηση σχέσεων με τη Ρωσία για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής λέγοντας χαρακτηριστικά "Ο σκοπός της παρουσίας μου εδώ είναι να φροντίσουμε από κοινού να επανεκκινήσουμε τις σχέσεις μας"

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι δύο λαοί έχουν βαθιές ρίζες και διαχρονικές σχέσεις και εξαιτίας των κοινών αγώνων και της κοινής πνευματικής και θρησκευτικής παράδοσης.

Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν τα ενεργειακά και αγροτικά ζητήματα, οι αποκρατικοποιήσεις και ίσως το ελληνικό χρέος.

Η επίσκεψη ξεκίνησε Αλέξη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα ξεκίνησε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, όταν ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Keywords
Τυχαία Θέματα