Μητσοτάκης σε Παρασκευόπουλο: Μιλάω ως συγγενής του Παύλου Μπακογιάννη

Την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν όσα είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος για τον Σάββα Ξηρό με τον βουλευτή της ΝΔ να ξεκαθαρίζει ως βουλευτής αλλά ως συγγενής του Παύλου Μπακογιάννη ζήτησε από τον κ. Παρασκευόπουλο να αντιστρέψει το πνεύμα της φωτογραφικής ρύθμισης: «Αφού μόνο δύο έγκλειστοι καταδικασμένοι έχουν αυξημένο ποσοστό αναπηρίας, τι σας εμποδίζει να μεριμνήσετε εντός των φυλακών για τους δύο. Δώστε στον Σάββα Ξηρό τις συνθήκες εκείνες που θα του επιτρέψουν αξιοπρεπή εγκλεισμό στις φυλακές. Δεν μπορώ να κατανοήσω πως είναι δυνατόν κάποιος

που έχει καταδικαστεί πέντε φορές για ισόβια να έχει την ίδια αντιμετώπιση με κάποιον που έχει καταδικαστεί μία φορά» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε : «Μιλάω ως συγγενής θύματος τρομοκρατίας. Η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού έχει γίνει σύμβολο στον αντιεξουσιαστικό χώρο που καίει την Αθήνα. Να λάβετε υπ’όψιν σας ότι αυτοτραυματίστηκε όταν προσπάθησε να τοποθετήσει βόμβα για να σκοτώσει αθώους ανθρώπους. Εμείς διαχειριστήκαμε τον μεγάλο μας πόνο με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Ποιος είναι ο συμβολισμός που στέλνει η Πολιτεία σήμερα; Θέλω να με κοιτάξετε στα μάτια και εμένα, και τον γιο του Μομφεράτου και τη μάνα του Αξαρλιάν να μου πείτε πραγματικά αν έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας με αυτό το οποίο κάνετε».

Στην ανταπάντησή του ο κ. Παρασκευόπουλος προκάλεσε αίσθηση καθώς ενώ ξεκαθάρισε ότι σέβεται τον πόνο των θυμάτων της τρομοκρατίας υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Πολιτεία τύφλωσε τον Σάββα Ξηρό. «Ο Σάββας Ξηρός βρέθηκε με σοβαρή πάθηση των οφθαλμών στη φυλακή και με βάση την τελευταία έκθεση η αδυναμία αποτελεσματικής περίθαλψης των οφθαλμών του στις φυλακές κατέληξε στο να είναι πρακτικά τυφλός. Οι συνθήκες που του πρόσφερε η πολιτεία τον τύφλωσαν» είπε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας ότι η ρύθμιση δεν έχει χαρακτηριστικά φωτογραφικής διάταξης. Ξεκαθάρισε δε, ότι η ρύθμιση δεν είναι μεταξύ των μεταβατικών διατάξεων εφάπαξ αλλά τίθενται για να ισχύει εσαεί και απέρριψε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ειδική μεταχείριση του Σάββα Ξηρού εντός των φυλακών.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστική παραδοχή Παρασκευόπουλου: Η ρύθμιση ήταν για τον Σάββα Ξηρό

Keywords
Τυχαία Θέματα