Φαίη Μαυραγάνη: «Τον χαίρομαι τον Βαρουφάκη»!

Στην Ματίνα Σπυροπούλου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων εδώ και χρόνια, ταύτισε το όνομά της με την ενημέρωση και τα τηλεοπτικά δελτία.

Ο λόγος για τη Φαίη Μαυραγάνη, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ενημέρωση και την οικογένειά της. Εκεί, άλλωστε, βρίσκει τις ισορροπίες της και αυτή και ο σύζυγός της, Νίκος Μάνεσης, που επίσης περπατά στα μονοπάτια του ρεπορτάζ και της δημοσιογραφίας.

Η δημοσιογράφος μίλησε στο «S» για την τηλεόραση, τα νούμερα τηλεθέασης, τον σύζυγό της, αλλά και για τον… γοητευτικό

κύριο Βαρουφάκη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 η Φαίη Μαυραγάνη παρουσιάζει την ενημερωτική εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Εpsilon και, από ό,τι φαίνεται, είναι αυτό που ήθελε να κάνει, αφού το απολαμβάνει στο έπακρο…

Παρόλο που ταυτίστηκε με τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 και υπηρέτησε την ενημέρωση από αυτό το πόστο για πολλά χρόνια, οι ειδήσεις δεν της λείπουν… «Τα δελτία δεν μου έχουν λείψει καθόλου. Η επικαιρότητα, άλλωστε, είναι το βασικό στοιχείο της εκπομπής που κάνουμε τώρα. Απλώς, υπάρχει η δυνατότητα να αναλύσεις την επικαιρότητα. Να πας ένα βήμα παρά πέρα… Είναι η επικαιρότητα, αλλά από μια διαφορετική οπτική, λίγο πιο ελαστική. Ηταν ένα ξεβόλεμα, που όμως μου βγήκε σε καλό. Πολλές φορές δεν ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε», εξομολογείται η Φαίη Μαυραγάνη.

Τα νούμερα της τηλεθέασης είναι για την παρουσιάστρια μέρος της δουλειάς της και ένα καθημερινό άγχος. «Είναι κριτήριο για τον εργοδότη. Κοιτάμε τα νούμερα και πορευόμαστε με βάση αυτά.. Εμένα εξακολουθούν να με αγχώνουν και να με απασχολούν», λέει χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια. Οσο για το ποια πρόσωπα δεν θα ήθελε με τίποτα να φιλοξενήσει στην εκπομπή της, η Φαίη Μαυραγάνη λέει με ειλικρίνεια: «Τα πρόσωπα που υποστηρίζουν την πολύ κίτρινη θεματολογία. Δεν μπορώ να το υπηρετήσω αυτό και θα φανεί… Θα βγάλω την “ξινίλα” μου».

Στο παρελθόν την είδαμε να παρουσιάζει εκπομπή έχοντας στο πλάι της τον σύζυγό της, και μάλιστα είχε δηλώσει ότι το απολάμβανε. Τι θα έλεγε όμως σε μια πρόταση για μια εκπομπή διαφορετικού είδους; «Δεν θα μπορούσα να κάνω μια εκπομπή που θα απαιτεί να σηκώνομαι να χορεύω, να πηδάω και να τραγουδάω. Αλλά, από την άλλη, στην εποχή που ζούμε… ποτέ μη λες ποτέ. Είναι δύσκολοι καιροί και δεν ξέρεις πώς έρχονται τα πράγματα».

Αλλωστε, το να έχει στο πλευρό της τον Νίκο Μάνεση της προσφέρει ασφάλεια. Εχουν καταφέρει να βρουν τις ισορροπίες τους και στη σχέση τους η λέξη «ανταγωνισμός» δεν έχει καμία θέση. «Πηγαίνουμε διακοπές και μιλάνε στον Νίκο, γιατί, λόγω των εκπομπών, είναι ευρέως αναγνωρίσιμος και εγώ το απολαμβάνω και το χαίρομαι. Δεν θα χαρώ που ο άνθρωπός μου τα πάει τόσο καλά και τον αγαπάει ο κόσμος;», λέει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Η Φαίη Μαυραγάνη παρακολουθεί το φαινόμενο «Βαρουφάκης» και τον αντίκτυπο που έχει στους τηλεθεατές της και δεν κρύβει ότι «τον πάει» και της αρέσει αυτό το επαναστατικό στυλ, αρκεί να έχει επί της ουσίας αποτελέσματα. «Πέραν της δυναμικής προσωπικότητας που έχει ο κύριος Βαρουφάκης, υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι, πραγματιστικό. Εγώ ειλικρινά τον χαίρομαι που έχει σπάσει το κατεστημένο του κλασικού διαπραγματευτή, που πάει φοβισμένος με σκυμμένο το κεφάλι, φορώντας το κουστούμι του, όχι μόνο σαν ρούχο, αλλά και μεταφορικά, το κουστούμι της συμπεριφοράς, που του επιβάλλει να είναι κάποιος υποδεέστερος. Δεν πήγε έτσι, για αυτό εγώ τον χαίρομαι, όπως τον χαίρεται και ο καθένας νομίζω… Ομως, πέραν όλου αυτού του σημειολογικού κομματιού, υπάρχει και μια ουσία, που ακόμα δεν έχει κριθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα