Πώς ο Ομπάμα πέταξε το μπαλάκι στην Μέρκελ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πολυαναμενόμενη συνάντηση ανάμεσα στον Μπάρακ Ομπάμα και την Άνγκελα Μέρκελ με την Ουκρανία να είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα όπως αποδείχθηκε από τις δηλώσεις των δύο ηγετών. Η Ελλάδα αναφέρθηκε μόνο από τον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος με αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσε και δημοσίως ότι ενδιαφέρεται για την τύχη του προγράμματος της χώρας μας.

Ο Μπάρακ Ομπάμα είπε χαρακτηριστικά

"Ανυπομονώ να ακούσω την αξιολόγηση της Ανγκέλα για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ να συνεργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρουν έναν τρόπο για να επιστρέψει Ελλάδα στη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη".

Σύμφωνα με αναλυτές η δήλωση αυτή κάθε άλλο παρά αρνητική είναι για την Ελλάδα αφού ουσιαστικά ασκείται πίεση στην Γερμανίδα καγκελάριο έτσι ώστε να βρεθεί λύση. Ο Αμερικανός πρόεδρος έμεινε πιστός στην στρατηγική να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά της Ευρώπης εκφράζοντας όμως την άποψη ότι πρέπει να έρθει ανάπτυξη.

Μέρκελ

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ στις δηλώσεις της δεν ανέφερε καθόλου την Ελλάδα κάτι βέβαια που αναγκάστηκε να κάνει μετά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. "Την Τετάρτη θα υπάρχει ένα eurogoup και εκείνο που μετράει είναι το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στο τραπέζι η Ελλάδα ή και λίγες μέρες αργότερα" είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει χρόνος για την Ελλάδα. Σε άλλη ερώτηση είπε χαρακτηριστικά "Περιμένω από την Ελλάδα να κάνει μια πρόταση και μετά θα μιλήσουμε για την πρόταση αυτή".

Keywords
Τυχαία Θέματα