Ήσυχος: Με κοινωνικά κριτήρια οι μεταθέσεις των στρατευσίμων

Εκ νέου άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων στις «πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», εφαρμογή της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας «σε εύλογο χρονικό διάστημα», αφού «δεν μπορεί να είναι άμεσα εκτελεστή» και διάθεση των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων για «συνεργείες» στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μερικά από όσα εξήγγειλε πριν από λίγη ώρα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Κώστας Ήσυχος, μιλώντας στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβερνήσεως του Αλ.Τσίπρα.

Ο ίδιος εξήγγειλε πιλοτικό σύστημα μεταθέσεων στρατευσίμων με κοινωνικά κριτήρια και τον έλεγχο…της Βουλής, ανοίγοντας έτσι νέο πεδίον δόξης λαμπρό για «ημετέρους»!!!

«Η νέα κυβέρνηση…θέτει ως βασική προτεραιότητα τον κοινωνικό ρόλο των ΕΔ σε συνθήκες φτωχοποίησης και ανθρωπιστικής κρίσης του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία η μεγάλη και αποτελεσματική υγειονομική υποδομή που διαθέτουν οι ΕΔ και μέρος αυτής της υποδομής πρέπει να τεθεί στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε αυτούς που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν μπορούν να ονειρευτούν ή να οραματιστούν ότι μπορούν να επισκεφτούν ένα γιατρό στο κοντινότερο νοσοκομείο» τόνισε χαρακτηριστικώς ο κ.Ήσυχος.

Αναφορικώς με το μισθολογικό των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ και των αποστράτων συναδέλφων τους, ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε «εμείς θεωρούμε ότι το ζήτημα της άμυνας είναι ένα κυρίαρχο θέμα σήμερα στην ανθρωπιστική κρίση και γι’ αυτό οι ίδιοι οι ένστολοι, το ίδιο το προσωπικό, το ανθρώπινο δυναμικό μέσα στις ΕΔ, και αυτό είναι κομμάτι του ελληνικού λαού, που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια μέχρι και 43% περικοπή των μισθών και των συντάξεων για τους απόστρατους. Επομένως, η απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να είναι -και το λέω ευθέως, χωρίς λαϊκισμό- εκτελεστέα άμεσα, παρόλο που το λέει η δικαστική απόφαση. Έχει σημασία με ποιον τρόπο θα συνομιλήσουμε με όλους τους φορείς, με όλο το προσωπικό, με την ηγεσία από πάνω μέχρι κάτω, προκειμένου να υπάρξει επούλωση των τραυμάτων, σεβόμενοι πάντα την απόφαση του δικαστηρίου μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα».

Αναφορικώς με το θέμα της ακίνητης περιουσίας των ΕΔ, ο κ.Ήσυχος τόνισε τα εξής: «Έχει τεράστια σημασία η επιστροφή στο ΤΑΙΠΕΔ αυτών των ελάχιστων περιουσιακών στοιχείων που έχουν φύγει από τις ΕΔ. Δεν είναι πολλά. Όμως, πρέπει να επιστραφούν για ένα και βασικό λόγο, διότι αυτή η τεράστια ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να τεθεί σε συνθήκες φτωχοποίησης και ανθρωπιστικής κρίσης σε μία συνέργεια, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα που υπάρχουν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους φορείς, μαζί με τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, όχι μόνο για τους μετανάστες, που δικαιούνται αυτά που δικαιούνται, αλλά και για τους Έλληνες πολίτες, που αυτήν τη στιγμή πληθαίνουν και γίνονται όλο και περισσότεροι στην ανέχεια. Άρα, αυτή η περιουσία πρέπει να τεθεί σε συνέργειες προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς».

Ο ίδιος εξήγγειλε την επιχείρηση καταργήσεως του βύσματος και του ρουσφετιού στις μεταθέσεις στρατευσίμων με την πιλοτική εφαρμογή και τη συμμετοχή πολιτικών κομμάτων και της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα ελέγχει τα κοινωνικά κριτήρια των μετατιθεμένων! «Γι’ αυτό θα εφαρμόσουμε πιλοτικό σύστημα σε συνεργασία με την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου όλα τα κόμματα θα έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σ’ αυτό το πιλοτικό σύστημα, που θα περιλαμβάνει την κοινωνική και οικονομική κατάσταση του καθενός, ώστε να εξετάζεται, να περνάει από ένα σύστημα που θα έχει απόλυτη διαφάνεια και θα μπορεί η κοινοβουλευτική επιτροπή να ελέγχει και, ενδεχόμενα, να τιμωρεί αυτούς που το παραβίασαν».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα