Βενιζέλος σε ΣΥΡΙΖΑ: Στα εμβάσματα εξωτερικού θα βρείτε πολλούς φίλους σας

Καυστικός ως συνήθως για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για μια ακόμα φορά Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στον έλεγχο των λιστών με τα εμβάσματα εξωτερικού που προανήγγειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας

λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα εμβάσματα του εξωτερικού εγώ τα έστειλα στη Βουλή. Να τα ψάξετε και θα βρείτε μέσα πολλούς φίλους σας που γράφουν για εσάς και τώρα κάνουν δηλώσεις υπέρ σας». «Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει «εθνικιστικός αυτοενθουσιασμός» που δεν ταιριάζει με την Αριστερά» εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος.

Χρησιμοποιώντας τη λαϊκή ρήση «εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις» ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως όπως έφτασε στην κυβέρνηση έτσι μπορεί να επιστρέψει και στο 5%. «Οι εκλογές είναι περιοδικές και ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Τώρα αρχίζει το δίλημμα . Κομματικό κόστος ή εθνικό κόστος;» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για γενικολογίες, αοριστολογίες, λαϊκισμό στο θέμα των προνομίων , των αυτοκινήτων και του αεροσκάφους, αλλά και περίεργες σιωπές αφού όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας δεν ανέφερε ούτε μία φορά τις λέξεις τρόικα και ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα