Ποιος απομάκρυνε τον Β. Γιανουκόβιτς

Η πληροφορία προέρχεται από έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από τον πολιτικό Χενάντι Μοσκάλ μέλος του κόμματος της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.

Στρατιωτικού τύπου επέμβαση με 22.000 άνδρες της Αστυνομίας και τεθωρακισμένα οχήματα ετοίμαζε πριν την ανατροπή του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η πληροφορία προέρχεται από έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από τον πολιτικό Χενάντι Μοσκάλ μέλος του κόμματος της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο

και περιγράφει το σχέδιο για την επέμβαση και την αντιμετώπιση των διαδηλωτών με βίαια μέσα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, ελεύθεροι σκοπευτές θα περικύκλωναν την κεντρική πλατεία του Κιέβου και θα άνοιγαν πυρ κατά των διαδηλωτών.

Στην επιχείρηση θα συμμετείχαν τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 22.000 αστυνομικοί.

Από την ημέρα που ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς έχει εγκαταλείψει το Κίεβο, Ουκρανοί δημοσιογράφοι ελέγχουν τα χιλιάδες έγγραφα που βρέθηκαν στην οικία του Γιανουκόβιτς.

Όπως δήλωσε ο είπε Χενάντι Μοσκάλ δημοσίευσε το έγγραφο αυτό στο διαδίκτυο με σκοπό να ασκήσει πιέσεις στις νέες αρχές της Ουκρανίας και να αναγκάσει τον Γιανουκόβιτς να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα