To ΔΝΤ διαψεύδει τους Financial Times

Κατηγορηματικά διέψευσε τελικά το ΔΝΤ το χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times το οποίο ισχυριζόταν ότι χρειάζονται 20 δισ. ευρώ για τις κεφαλαιακές τους ανάγκες οι ελληνικές τράπεζες!

«Δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με αυτό το δημοσίευμα» ανέφερε πηγή του ΔΝΤ, όπως μετέδωσε το Mega.

Η ίδια πηγή, αν και αναγνώρισε τη μεγάλη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας, επισήμανε πάντως ότι πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα έχει πολύ καλή επίδοση στην εξάλειψη των ελλειμμάτων, αλλά ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη του ΑΕΠ και της απασχόλησης δεν θα είναι δυνατή χωρίς να παρεμποδιστεί η επανεμφάνιση των ελλειμμάτων, εκτός και αν η Ελλάδα προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας προωθώντας διαρθρωτικές αλλαγές» φέρεται να ανέφερε συγκεκριμένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ.

Προβληματισμός φαίνεται να υπάρχει στο ΔΝΤ και για το ενδεχόμενο οι καθυστερήσεις των διαρθρωτικών αλλαγών να μην οφείλονται τόσο στις πολιτικές ευαισθησίες και στην επικείμενη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, αλλά να είναι κυρίως αποτέλεσμα μακροχρόνιας πολιτικής αδυναμίας στην αντιμετώπιση κατεστημένων συμφερόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα