Παρουσία του ΠτΔ Πρ.Παυλόπουλου ο εορτασμός του «Κινήματος του Ναυτικού»

Η 42η επέτειος του «Κινήματος του Ναυτικού», του Μαΐου του 1973, γιορτάστηκε χθες παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα «Α/Τ ΒΕΛΟΣ», στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παραδόσεως στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

«Σε αυτόν εδώ τον τόπο δεν παραχωρείται η εθνική κυριαρχία. Αγωνιζόμαστε μέχρι τον τελευταίο και όσο ζει ακόμα και ένας από εμάς η εθνική κυριαρχία δεν εκχωρείται ούτε κατά χιλιοστό. Αυτόν τον όρκο δώσαμε και αυτόν τον όρκο τηρούμε, στρατιωτικοί και πολίτες,

σε αυτόν εδώ τον τόπο», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα των νοημάτων του Κινήματος του Ναυτικού κατά της Δικτατορίας και την προσωπικότητα των πρωταγωνιστών του, ιδίως του τότε κυβερνήτη του Αντιπλοιάρχου και μετέπειτα Ναυάρχου, Νίκου Παππά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «…οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν ο άγρυπνος φρουρός της τιμής και της αξιοπρέπειας της Πατρίδας, όχι μόνον διότι αυτό επιτάσσει η Συνταγματική τους αποστολή, αλλά και διότι είναι από τις ίδιες, απολύτως, αντιληπτό ότι η Δημοκρατία αποτελεί προϋπόθεση της ισχύος και της αποτελεσματικότητάς τους.

H σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ λαού και Ενόπλων Δυνάμεων είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη. Με υψηλό φρόνημα και αφοσίωση στο καθήκον είναι έτοιμες να προασπίσουν τη Δημοκρατία, την ακεραιότητα της χώρας, την εθνική ανεξαρτησία και να συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του ελληνικού λαού. Και τούτο έχει πλέον κατοχυρωθεί στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη».

Και ο ΥΕΘΑ κατέληξε ως εξής: «Η Δημοκρατία, το πολίτευμα εκείνο που αναδεικνύει και κατοχυρώνει τις αξίες που οδηγούσαν τους πρωταγωνιστές του Κινήματος του Ναυτικού μας τον Μάη του 1973, έχει βρει ένα ισχυρό θεματοφύλακα στην ευσυνειδησία και στον επαγγελματισμό των ανθρώπων που στελεχώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.»

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Νίκος Τόσκας, οι Αρχηγοί ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θ.Δρίτσας, επίτιμοι Αρχηγοί, απόστρατοι αξιωματικοί και πρωταγωνιστές του «Κινήματος του Ναυτικού» και πλήθος κόσμου.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα