Ο Σαμαράς οικοδομεί το "όχι "

Του Γιώργου Σιαδήμα

Βήμα-βήμα φαίνεται πως οικοδομεί την επιχειρηματολογία του ο Αντώνης Σαμαράς για την απόρριψη της όποιας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επιλέγει την σκληρή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση αφού θεωρεί πως έτσι όχι μόνο θα συσπειρώσει τα ποσοστά του κόμματος του αλλά είτε θα οδηγήσει σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού είτε η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές.

Βέβαια η τακτική

αυτή για την ώρα δεν φαίνεται να αποδίδει αφού η ΝΔ καταγράφει ιστορικό χαμηλό σε όλες τις δημοσκοπήσεις ενώ ανεξάρτητα από το τι λέει δημοσίως, η Συγγρού ούτε θέλει να ακούει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκαθαριστεί και η μάχη που θα πρέπει να δώσει ο Αντώνης Σαμαράς. Είτε να αντιμετωπίσει εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα είτε να προσπαθήσει να διατηρήσει τον προεδρικό του θώκο. Όλα όμως δείχνουν πως το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης θα είναι αυτό στο εσωτερικό της ΝΔ, αφού η επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους θα είναι η απαρχή των εξελίξεων στην κεντροδεξιά παράταξη.

Πάντως οι δελφίνοι κινούνται με τη Ντόρα Μπακογιάννη μάλιστα σήμερα να μιλάει σε εκδήλωση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Πολιτικού Νομικής, όπου θα λάβει μέρος και ο " καραμανλικός " Ευάγγελος Αντώναρος με ότι αυτό σημαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα