Πάει στην Ινδία ο Άκης Γεροντόπουλος

Ξεκινά αύριο στο Νέο Δελχί της Ινδίας η διήμερη υπουργική σύνοδος του ASEM που έχει ως θέμα της «Bridge to Partnership for Growth and Development» και στην οποία συμμετέχουν υπουργοί Εξωτερικών από 48 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από σήμερα στην πρωτεύουσα της Ινδίας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία στην προαναφερθείσα σύνοδο θα εστιάσει

την προσοχή της στους τομείς συνεργασίας των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της διαχειρίσεως φυσικών καταστροφών και της εκπαιδεύσεως και αναπτύξεως των ανθρωπίνων πόρων.

Πιο συγκεκριμένα αύριο Δευτέρα ο ΥΦΥΠΕΞ, ο οποίος στο περιθώριο της συνόδου θα έχει διμερείς επαφές και συζητήσεις με υπουργούς και υφυπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών, θα μιλήσει στην ολομέλεια της συνόδου με θέμα «Αναζωογονώντας την ανάπτυξη», ενώ την Τρίτη 12 του μηνός θα συμμετάσχει σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών, υπό περιορισμένη σύνθεση, πραγματοποιώντας παρέμβαση για το θέμα «Εξελίξεις στη Νότια Μεσόγειο. Δημοκρατική και κοινωνικοοικονομική μετάβαση». Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα