Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Χαρδούβελη - Τρόικας

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Γκίκα Χαρδούβελη και τους εκπροσώπους των δανειστών για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για την πρώτη επαφή με τους δανειστές μετά την επίσκεψη των υπουργών στο Παρίσι με τα ζητήματα που θα συζητηθούν να είναι φλέγοντα.

Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν εκτός από τον Γκίκα Χαρδούβελη, οι Χρήστος Σταϊκούρας, Γιώργος Μαυραγάνης, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Στέλιος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση σε αυτήν την

πρώτη τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε από τα φορολογικά θέματα ενώ αποφασίστηκε η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, που είχε προγραμματισθεί για την προσεχή Τρίτη, να γίνει κανονικά, αλλά να αφορά αποκλειστικά τον προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της τρόικας θα αποχωρήσει, για να συμμετάσχει όπως και ο Γκίκας Χαρδούβελης στη σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον στις 12 -13 Οκτωβρίου. Αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στο Eurogroup για να αφιχθούν εκ νέου οι απεσταλμένοι της τρόικας στην Ελλάδα, για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης, περί τις 20 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα