"Αγιογραφία" από το Reuters στον Γιάννη Στουρνάρα

Ένα εκτενές αφιέρωμα στον Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποίησε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έτσι ώστε να ενημερώσει τους συνδρομητές του για τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας παρουσιάζεται ως ο οικονομολόγος που πρωτοστάτησε στην επιστροφή της

Ελλάδας στην σταθερότητα μετά τον διορισμό του στο Υπουργείο Οικονομικών από τον Αντώνη Σαμαρά μετά τις εκλογές του 2012 και την αδυναμία του Βασίλη Ράπανου να αναλάβει. Ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας παρουσιάζεται με εγκωμιαστικά λόγια ως ένας οικονομολόγος που έχει κερδίσει το σεβασμό ενώ στη συνέχεια γίνεται μία μικρή αναφορά στο βιογραφικό του και στις θέσεις που έχει αναλάβει.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές τον περασμένο Απρίλιο και την πώληση ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ. Τα εγκωμιαστικά λόγια συνεχίζονται με την παρουσίασή του ως υπερμάχου μιας στενότερης οικονομικής ενοποίησης της Ευρωζώνης, μέσω του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών των χωρών μελών και της δημιουργίας εργαλείων για την τόνωση της ανάπτυξης στις οικονομικά στριμωγμένες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Keywords
Τυχαία Θέματα