Παραίτηση αίνιγμα του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο

Μία αινιγματική παραίτηση σημειώθηκε σήμερα αφού πρεσβευτής της Ελλάδας στη Γερμανία Παναγιώτης Ζωγράφος υπέβαλε, την παραίτησή του. Το περίεργο της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι η παραίτηση υποβλήθηκε ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο πρέσβης σύμφωνα με την

προβλεπόμενη διαδικασία έχει διορία 15 ημερών να ανακαλέσει την απόφασή του. Παράλληλα οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί κάτι που δημιουργεί μεγαλύτερο μυστήριο γύρω από αυτή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topontiki.gr πηγές υποστηρίζουν ότι οι αιτίες της παραίτησης -που επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί- έχουν να κάνουν μάλλον με τις δηλώσεις «δυσαρέσκειας» που είχε κάνει σε πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ενώ πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι εισέπραξε τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργικού γραφείου γιατί δεν είχε προσφέρει ικανοποιητική εικόνα των γερμανικών διαθέσεων σε ότι αφορούσε τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα ΚαγκελάριοΈνα 24ωρο μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα