Οι (παρα)μονταρισμένες σκέψεις μου

Εντάξει, λοιπόν. Αξίωσα να δω και τον Στέλιο Ράμφο όρθιο πάνω στη σκηνή, πάνω-κάτω, να επιχειρεί να εξηγήσει σε ένα ακροατήριο που άλλος έξυνε τη μύτη του, άλλη κοίταζε το ρολόι της, ο Καφετζόπουλος «έπιανε» το κεφάλι του, κάποιοι στη γαλαρία παίζανε με τα κινητά τους, ότι το πρόβλημα δεν είναι η κρίση, αλλά... η παρακμή και ότι τα παιδιά σήμερα μιλάνε σαν να έχουν GPS. Κατ’ αρχήν, ο φιλόσοφος λησμονεί ότι υπήρξε και εκείνος κάποτε παιδί, που για τους παππούδες του τότε προφανώς μιλούσε σαν «ξεκούρδιστο γραμμόφωνο».

Ετσι, ο φιλόσοφος

περπατούσε πάνω-κάτω περισσότερο και από τον Κώστα Καζάκο στο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», αποδεικνύοντας ότι η φετινή τάση της μόδας στην τηλεόραση, στην πολιτική και στη διανόηση είναι όλοι να παρουσιάζουμε τα θέματά μας όρθιοι! Πιο εύκολα γλυτώνεις από τον Εμπολα παρά από την ορθοστασία της φετινής σεζόν. Εσείς δεν ξέρω πώς είστε, αναγνωστάρια μου, όρθιοι ή καθιστοί, εμένα προσωπικώς ο ποπός μου από το γράψε-δούλευε, γράψε-μίλα έχει αποχαιρετίσει το σχήμα «αχλάδι» και έχει πάρει σχήμα… Sato. Τρέμω στην ιδέα μπας και ο Κουρτάκης με τον Τζένο αποφασίσουν να γίνουμε μοντέρνοι και να μιλάμε στoν ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 όρθιοι. Εγώ, πάντως, αντιδραστικιά όπως πάντα, προτείνω να με διαβάζετε ξάπλα.

Τα αφήνει στη φαντασία


To «Dancing» μοιάζει πιο αδιάφορο και από την εμφάνιση του Στέλιου Ράμφου. Είναι σαν να προσπαθεί μια γυναίκα εν έτει 2014 να κάνει εντύπωση με την περμανάντ-σήμα κατατεθέν της κυρίας Δήμητρας Παπανδρέου την εποχή του Χέρφιλντ. Η παρουσιάστριά του, Δούκισσα Νομικού, ένα πανέμορφο κοριτσάκι, μας μήνυσε με συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» ότι δεν θέλει να αποκαλύψει αν φορούσε ή όχι κιλοτάκι στην πρεμιέρα, για να απελευθερωθεί η φαντασία του κοινού. Και εγώ που νόμιζα ότι το τρυφερούδι αυτό είχε μια αθωότητα και μια συστολή. Και εδώ πρέπει να σας αναφέρω ότι η ατάκα της εβδομάδας ανήκει στην ίδια. Καλεσμένος στο «ΟΛΑ» του ΑΝΤ1 ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός μιλάει για τη ζωή του, την εμπειρία του με το μπάσκετ και τις σπουδές του. Η Δούκισσα διακόπτει για να ρωτήσει: «Εσύ είσαι χειρουργός. Εχεις μπει σε χειρουργείο;». Είδα την ώρα. Σας το ορκίζομαι. Ηταν 1 και 29 τα ξημερώματα. Δούκισσα, δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά, ναι, είναι αλήθεια. Ενας χειρουργός δεν μπαίνει μόνο σε χειρουργείο, πιάνει και το νυστέρι και κόβει. Τι κόβει; Δεν σου το γράφω γιατί δεν ξέρω αν είσαι μόνη σου ή με παρέα. Ολοι αυτοί οι άθλιοι τύποι που σπουδάζουν Χειρουργική χειρουργούν. Αυτός που σου είπε ότι ήταν χειρουργός και δεν χειρουργούσε ήταν γιατί είσαι πιο καλόπιστη και από τον «αγκαλίτσα».


«Κέρδισε» τους συνεργάτες του

Μαθαίνω ότι όλοι οι συνεργάτες της εκπομπής του Μάρκου Σεφερλή «Mega με μία» έχουν αγαπήσει πάρα πολύ τον ηθοποιό ως συνεργάτη, λόγω της συμπεριφοράς του. Και επειδή έχουν την εμπειρία του παρελθόντος, συνομολογούν ότι τόσο καλός άνθρωπος σαν τον Σεφερλή δεν θα βρεθεί ποτέ. Με αφορμή το πολύ καλό κλίμα, να προσθέσω εγώ ότι θα πρέπει να καταλάβει η ομάδα εκεί ότι ο τηλεθεατής αγαπάει τη «συνήθεια».

Θέλει να βλέπει συγκεκριμένα θέματα, σε συγκεκριμένες ζώνες. Δεν είναι και κάτι δύσκολο να το βρουν, γιατί, όπως είχα γράψει και καιρό πριν, άλλο η τηλεόραση και άλλο το θεατρικό σανίδι.


Χαρά στο κουράγιο του

Οπως και να έχει, είναι βαρύ να κάνεις τρίωρη εκπομπή -μπορεί και παραπάνω ή τουλάχιστον εμένα έτσι μου φάνηκε- με καλεσμένο τον Αργύρη Ντινόπουλο και με συμμετοχή πολιτών που θέλουν να τον... εξατμίσουν. Χαρά στο κουράγιο και του Νίκου Χατζηνικολάου. Και τώρα η διαπίστωση: Ολα τα κοστούμια που φοράει ο Χατζηνικολάου είναι εξαιρετικά. Και μιας και μιλάμε για συναδέλφους μου, θα σας πω κάτι για την Εριφύλη Μαρωνίτη στο «Κοινωνία ώρα Μega». Χρόνια τώρα η συγκεκριμένη δημοσιογράφος είναι για μένα μια εξαιρετική παρουσία στην τηλεοπτική ζούγκλα. Συνδυάζει σπάνια χαρακτηριστικά, καθώς η αγωγή της σε συνδυασμό με την τηλεοπτική παιδεία, αλλά και με την απουσία ναρκισσισμού την κάνουν μοναδική στο είδος που με συνέπεια υπηρετεί.

Η εκπομπή και το σανίδι


Και τώρα, αναγνωστάρια μου, πολλές ειδήσεις που ενδιαφέρουν... μαζί. Ο Κώστας Μαρτάκης, ο αγαπημένος τραγουδιστής αναλαμβάνει, οσονούπω παρουσίαση εκπομπής που θα προβάλλεται το Σαββατοκύριακο από την συχνότητα του Εpsilon. To «Rocky Horror Show» του Κωνσταντίνου Ρήγου δεν έπεισε το κοινό. Το πολυσυζητημένο πολυθέαμα, λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα και τα όσα αποθεωτικά γράφτηκαν, κατάφερε να γεμίσει απογοήτευση πάρα πολλούς. Το «Rex», ένας χώρος ιστορικός στο είδος του, μοιάζει κατακρεουργημένος, οι θεατές που δεν πληρώνουν το «φτηνό» εισιτήριο δεν μπορούν να δουν τίποτα, η Νάντια Μπουλέ προσπαθεί, αλλά μετά το φινάλε το συμπέρασμα είναι ότι μάλλον θα ήταν καλύτερα να είχαμε δει ταινία σπίτι μας.

Και κλείνω με ένα κουίζ: Πασίγνωστη Ελληνίδα παρουσιάστρια, επειδή ζήλευε τον σύντροφό της, δεν πείστηκε από εκείνον ότι δεν ήθελε να βγουν γιατί ήταν κουρασμένος. Αποφάσισε, λοιπόν, να φορέσει φόρμα αθλητική και μπουφάν με κουκούλα και να πάει στη βίλα του για αυτοψία. Επειδή η ζήλια «τυφλώνει» και κουφαίνει, ούτε είδε ότι το σπίτι ήταν ζωσμένο από συλλογή συστημάτων συναγερμών, ούτε άκουσε τα γαβγίσματα των σκύλων-φυλάκων. Σκαρφάλωσε, λοιπόν, τον φράχτη και πήδησε μέσα στον κήπο. Δευτερόλεπτα μετά όοοοολες οι σειρήνες άρχισαν να χτυπάνε και τα σκυλιά να σατανίζονται. Παθαίνει πανικό... και νιώθοντας ότι πλησιάζει η στιγμή να γίνει ρεζίλι στο πανελλήνιο, σκαρφαλώνει τη μάντρα και προσγειώνεται άτσαλα. Γλυτώνει το ξεφτιλίκι, αλλά δεν μπορεί να κρύψει τη σαβούρδα... Πώς δικαιολογήθηκε; Ισχυρίστηκε ότι ήταν τραυματισμός κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα