Οδηγίες για την υποβολή φορολογικής δήλωσης

Η προθεσμία είναι έως και τις 30 Ιουνίου 2014 και σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εσόδων δεν θα δοθεί φέτος καμία παράταση.
Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι:

Οι φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων του έτους 2014 θα πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου.Οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν είτε από τους ίδιους τους φορολογούμενους, οι οποίοι θα έχουν εξασφαλίσει τον κωδικό πρόσβασης ώστε να γίνει η διαδικασία ηλεκτρονικά, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή ή φοροτεχνικό με τους προσωπικούς
του κωδικούς πρόσβασης. Η εξουσιοδότηση θα πρέπει να αφορά στη διαχείριση των εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3 ανεξάρτητα αν είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του συστήματος TAXISNET. Για την παραπάνω περίπτωση πρέπει να εξουσιοδοτηθεί ο λογιστής από τον φορολογούμενο και τη σύζυγο του.Οι δηλώσεις με επιφύλαξη πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.Ηλεκτρονικά θα πρέπει να υποβάλλονται και εμπρόθεσμες και οι εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσειςΟι συμπληρωματικές εμπρόθεσμες ή εκπρόθεσμες δηλώσεις ή αυτές που τροποποιήθηκαν πρέπει να υποβληθούν κανονικά, ηλεκτρονικά.Οι δηλώσεις των φορολογούμενων που απεβίωσαν μπορούν να υποβληθούν μόνο χειρόγραφα στη Φορολογική Διοίκηση. Στην περίπτωση πρέπει να ενημερωθεί το τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα