Ο Κουτσούμπας πιστεύει σε εκλογές ως τον Φλεβάρη

«Ο λαός δεν πρέπει να είναι σε αναμονή για τις ψηφοφορίες στη Βουλή αν θα τους βγουν τα κουκιά, η κυβέρνηση τα 180 για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην γίνουν εκλογές και η αξιωματική αντιπολίτευση τα 121 για να μην εκλεγεί και να γίνουν εκλογές, έως την 1η του Φλεβάρη, που φαίνεται το πιο πιθανό. Χρειάζεται τώρα λαϊκή παρέμβαση, δυνατό ΚΚΕ,

γιατί είτε η σημερινή κυβέρνηση πάρει μια παράταση ζωής είτε υπάρξει κυβερνητική εναλλαγή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον φανερό ότι θα είναι εδώ οι δανειστές, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, το κεφάλαιο, πρώτα από όλα».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, απόψε από την Καρδίτσα, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε συγκέντρωση για την επέτειο της μάχης της Καρδίτσας το 1948. Αρχικά χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε σε μια γεμάτη αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης ο γραμματέας της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ Γιάννης Τσιούτρας.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, προσθέτοντας στην ομιλία του, ότι οι ψήφοι των βουλευτών του ΚΚΕ που δεν θα ψηφίσουν τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είναι κουκιά και δεν μπαίνουν σε κανένα πολιτικό σακούλι ούτε των μεν ούτε των δε.

Ο κ. Κουτσούμπας, μίλησε ακόμα και για την «επόμενη μέρα», λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι μόλις το προχτεσινό Eurogroup έθεσε με σαφήνεια τους όρους για τη μετάβαση στην «επόμενη μέρα», από την οποία ο κ. Αντώνης Σαμαράς θέλει να διώξει τα σύννεφα της πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας. Όρος και προϋπόθεση είναι να προχωρήσουν τα διαρθρωτικά μέτρα, όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση λέει ότι: «ακόμη και αν δεν μας ζητούσε κανένας να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, θα έπρεπε να τις κάνουμε από μόνοι μας».

Ειδική αναφορά ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ έκανε και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «για το ποιος θα συνεχίσει να τσακίζει το λαό, πρέπει να συζητήσουμε προεκλογικά. Και αυτή την κουβέντα πρώτα απ' όλα την άνοιξαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που με τον τρόπο τους λένε στο λαό «κράτα μικρό καλάθι», «μην περιμένεις να κάνουμε και τίποτα πολύ διαφορετικό από τους προηγούμενους έτσι όπως είναι τα πράγματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα