Πρόχειρη η επιλογή Δήμα σύμφωνα με τον Κασσή

Για την κυβέρνηση εθνικού σκοπού που ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου ο κ. Κασσής είπε ότι « δεν συντρέχουν οι λόγοι σήμερα για να γίνει αυτό που έγινε το 2011 επί πρωθυπουργίας του κ. Παπανδρέου»

Στο ενδεχόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου να κάνει νέο κόμμα είπε « Είμαστε μεγάλοι άντρες και ειδικότερα κάποιοι που είναι πολύ μεγαλύτεροι πολιτικοί

άνδρες από εμάς, ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους» « Αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ προέχει μόνο η ενότητα» τόνισε.

Ο κ. Κασσής ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί με την άποψη ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα καταστραφούν όλα.

Επισήμανε ότι και από την πλευρά της αντιπολίτευσης είναι λάθος να συγχέεται η εκλογή ΠτΔ με τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας , γιατί ακόμα και αν βιάστηκε η κυβέρνηση να πει ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, πρέπει ούτως να αποφασίσουμε να βγούμε οπότε και χρειάζεται μια εθνική συμμαχία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Για την Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Κασσής είπε ότι « με τα σημερινά δεδομένα θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρεθούν οι 180 βουλευτές». Για τον Σταύρο Δήμα είπε ότι μπορεί να είναι συμπαθής αλλά δεν είναι το πρόσωπο εκείνο που μπορεί να συσπειρώσει όλες αυτές τις δυνάμεις. Χαρακτηρίζοντας την επιλογή του προσώπου από τον πρωθυπουργό « κίνηση εκ του προχείρου».

Στα σενάρια το ΠΑΣΟΚ να πάρει την πρωτοβουλία και να προτείνει άλλο υποψήφιο κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών είπε « δεν πρέπει να παίζουμε με τους θεσμούς. Δεν θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση η αλλαγή κάποιου προσώπου θα συσπειρώσει τις πολιτικές δυνάμεις» .

Για συνεργασία ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ ο κ.Κασσής είπε « ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια τόσο μεγάλη σύγκρουση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως γιατί είναι ένας χώρους που ουσιαστικά εμείς ταυτιζόμαστε πολιτικά και ιδεολογικά καλύτερα στο χώρο της κεντροαριστεράς και της ευρύτερης αριστεράς".

Είπε δε ότι η λύση που δόθηκε στο θέμα του Ρωμανού από την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ που στήριξε και ο ΣΥΡΙΖΑ , ήταν ένα μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να λύσουμε πολλά προβλήματα. Και έχουμε χρέος να το κάνουμε απέναντι στη χώρα μας».

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύοντας πάντα στην αρχή για πολιτική σταθερότητα, κατάφερε συμμαχήσει με τη ΝΔ – που δεν το φανταζόμουν ποτέ- είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσής . Συμπληρώνοντας ότι είναι πιο εύκολο να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο μόνο ανοχής γιατί το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά αυτόν τον κυβερνητισμό. Δεν χρειάζεται άλλος κυβερνητισμός. Ας αναλάβουν και κάποιοι άλλοι μήπως προχωρήσουν τα πράγματα καλύτερα στη χώρα».

Τέλος είπε ότι « το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει πολιτική σταθερότητα και συνεννόηση με όλα τα πολιτικά κόμμα τα και με το ΣΥΡΙΖΑ όπως έκανε και το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα