Έλεος! Ο δεσμώτης της Ελλάδας έρχεται να μας σώσει

Του Νίκου Σίμου

Άλλες φορές στο παρελθόν αυτή εδώ η στήλη επιχείρησε να σχολιάσει με σατιρικό τρόπο τις πρωτοβουλίες και τα τσιτάτα του Γιώργου Παπανδρέου. Τώρα πια όμως με τον υπαινιγμό του ότι θα ιδρύσει κόμμα, όπως προκύπτει από μακροσκελέστατη δήλωσή του στην οποία μάλιστα παραδίδει και μαθήματα πολιτικής ηθικής, δεν μπορούμε αν αντιμετωπίζουμε απλώς ως γραφικότητες τα όσα λέει. Διότι όπως θα έλεγε αν ζούσε ένας από τους πολιτικούς του μέντορες μάλλον, ο μακαρίτης Κουτσόγιωργας «δεν δικαιούται δια

να ομιλεί».

Ανησυχεί για πιθανή χρειοκοπία και grexit. Ποιος; Ο άνθρωπος που έκανε ό, τι μπορούσε ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκτοπισμού της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο άνθρωπος που αφελώς(;;) υπέγραψε τις συμφωνίες με τις οποίες διεκδικούν οι πιστωτές μας δημόσια περιουσία.

Τόλμησε να δικαιολογήσει τα μνημόνια λέγοντας ότι οι δυνάμεις του οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου μας οδήγησαν σ΄αυτά. Ποιος; Ο άνθρωπος που συνέβαλε σε μία νέα κατοχή της χώρας καθώς έβαλε την υπογραφή του σε συγκεκριμένο άρθρο του πρώτου Μνημονίου στο οποίο υπάρχει η πρόβλεψη για άρση της ασυλίας επί της δημόσιας περιουσίας, αν δεν μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δανειακές μας υποχρεώσεις!!

Τολμάει και μιλάει με συμπόνοια για τήν τεράστια προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός, όπως αναφέρει. Ποιος; Ο άνθρωπος που στο διάστημα που κυβέρνησε αύξησε το δημόσιο χρέος ώστε να απαιτηθεί κούρεμα των ομολόγων, με συνέπεια να χάσουν τις οικονομίες τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Μιλάει για μεταρρυθμίσεις που έγιναν από το 2010. Ποιος; Ο άνθρωπος που ούτε μία μεταρρύθμιση δεν έκανε η κυβέρνησή του.

Έχει το θράσος και μιλάει για περιορισμό των ελλειμμάτων επί της δικής του διακυβέρνησης. Ποιος; Ο άνθρωπος που κληροδότησε στις κυβερνήσεις που τον διαδέχθηκαν ελλείμματα που υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών έπρεπε να αντιμετωπίσουν.

Τολμάει να καταγγέλλει ότι δεν βγήκαμε από τα Μνημόνια λήγοντος του 2014! Ποιος; Ο άνθρωπος που πριν καν αναλάβει την εξουσία υπογείως και ερήμην όλων συνομιλούσε με τον Στρος Καν –όπως ο ίδιος τον «κάρφωσε»- για ανάμιξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα!

Τολμάει και μιλάει για πελατειακό σύστημα και κατεστημένα. Ποιος; Ο άνθρωπος που συμμετείχε ενεργά σε όλες τις κυβερνήσεις που υπηρέτησαν αυτά τα κατεστημένα, που συμμετείχε σε κυβερνήσεις διαπλεκόμενες με καταδικασμένους και υπόδικους, ενώ από Ειδικό Δικαστήριο περνάει και ο «τσάρος» της δικής του κυβέρνησης.

Το θλιβερό είναι ότι ουδέποτε ο κ. Παπανδρέου θεώρησε αναγκαίο να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική. Πολιτικός κληρονομικώ δικαιώματι εμφανίζεται και πάλι αυτόκλητος για να σώσει τη χώρα. Ο λαός όμως έχει μνήμη. Και όπως λέει το σοφό ρητό, σε γέλασαν μια φορά, ντροπή δική τους, σε γέλασαν δύο φορές, ντροπή δική σου...

Keywords
Τυχαία Θέματα