Η Μαρία Δαμανάκη αποκαταστάθηκε επαγγελματικά στο Λονδίνο (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

To ΤheNatureConservancy (TNC) ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μαρία Δαμανάκη, μέχρι πρότινος Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Κομισιόν, θα ενταχθεί στην ηγεσία του Οργανισμού ως Παγκόσμια Διευθύνουσα Σύμβουλος, αρμόδια για τους Ωκεανούς.

«Πιστεύω ότι η Μαρία θα ηγηθεί με επιτυχία της παγκόσμιας ομάδας μας για τους ωκεανούς, του TNC ευρύτερα, και του τομέα προστασίας της φύσης γενικότερα», δήλωσε ο MarkTercek, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του NatureConservancy.

«Το έργο μας θα ωφεληθεί σημαντικά από την πλούσια εμπειρία της Μαρίας στις θαλάσσιες υποθέσεις,

την αλιεία και τη διεθνή πολιτική, καθώς και τις αποδεδειγμένες διπλωματικές της ικανότητες και τη διεθνή της αναγνώριση».

Η Δαμανάκη ως επίτροπος κατάφερε να επαναφέρει τους πληθυσμούς των ψαριών σε πιο υγιή επίπεδα - από μόλις πέντε βιώσιμα αποθέματα το 2010 σε 27 το 2014.

Το Τhe NatureConservancy ιδρύθηκε το 1951 και αποτελεί την κορυφαία οργάνωση προστασίας της φύσης που εργάζεται από τότε για την προστασία των παραγόντων από τις οποίες εξαρτάται η ζωή στον πλανήτη, δηλαδή τα εδάφη και τα ύδατα της γης.

Το TNC είναι υπεύθυνο για την προστασία περισσότερων από 480.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε όλο τον κόσμο-έκταση κατ΄αναλογία μεγαλύτερη από τη Σουηδία.

Ο οργανισμός απασχολεί περισσότερα από 4.500 άτομα και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Μαρία Δαμανάκη θα έχει ως έδρα το γραφείο του Οργανισμού στο Λονδίνο.

«Η ένταξή μου στο TNC αποτελεί για μένα μια πρόκληση και μια ευκαιρία. Οι ωκεανοί και οι θάλασσες ήταν πάντα το υπόβαθρο της ζωής μου, από τη γέννησή μου σε ένα νησί της Μεσογείου - την Κρήτη - μέχρι το διορισμό μου ως Ευρωπαίας επιτρόπου για τις θάλασσες», δήλωσε η Μαρία Δαμανάκη.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση

Keywords
Τυχαία Θέματα