Ντόροθι Κινγκ: Το play boy , τα δωδεκάποντα Μanolo και το ανελέητο blogging

Από τότε που απέκτησε δημοσιότητα η κατά τα άλλα πολύ σπουδαία ανασκαφή της Αμφίπολης, η 39χρονη Αμερικανίδα Ντόροθι Κινγκ, φιλοξενείται συχνά σε τηλεοπτικά παράθυρα λέγοντας την άποψή της για την πορεία των αρχαιολογικών ερευνών και κάνοντας εκτιμήσεις για την ταυτότητα του νεκρού.

Ποια είναι όμως η κ. Κινγκ; Ποιος την "ανακάλυψε" και την έκανε φίρμα στα κανάλια τον τελευταίο καιρό;

Η Ντόροθι Κινγκ γεννήθηκε το 1975 και ζει στο Λονδίνο. H εφημερίδα Guardian την έχει χαρακτηρίσει

«ξανθιά, λαμπερή, άφοβη κυνηγό θησαυρών», αλλά και «θηλυκό Ιντιάνα Τζόουνς». «Προσκλήσεις για ακαδημαϊκά συνέδρια, για τηλεοπτικές εκπομπές ξεχειλίζουν στο ταχυδρομικό κουτί της. Ακόμη και πρόσκληση να φωτογραφηθεί στο Playboy είχε, αλλά αρνήθηκε», ανέφερε το άρθρο για την παρουσίαση του βιβλίου της «The Elgin Marbles», που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Στο βιβλίο υπερασπίζεται τη νομική ορθότητα της κατοχής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία. Υποστηρίζει πως ο Έλγιν έσωσε τα Γλυπτά, τα οποία βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο «περισσότερο καιρό απ' όσο η Ελλάδα είναι χώρα»!

«Η Ντόροθι Κινγκ είναι μια Αμερικανίδα που αυτοανακηρύχθηκε αρχαιολόγος και ιστορικός» αναφέρει για αυτήν η Wikipedia για τη γοητευτική, ξανθιά. Είναι όμως αρχαιολόγος, ή απλά μια έξυπνη, διαβασμένη μπλόγκερ; Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει διδακτορικό και η αλήθεια είναι πως είναι πολυγραφότατη και εξαιρετικά δραστήρια σε θέματα αρχαιολογίας, χωρίς κανείς να την έχει κατηγορήσει για επιστημονικές ανακρίβειες. Αλλά δεν ασχολείται μόνο με την αρχαιολογία και την ιστορία. Η πολιτική, για παράδειγμα, είναι αγαπημένο της πεδίο ενδιαφέροντος, ενώ εκφράζει άκρως συντηρητικές απόψεις, αν και δηλώνει ένθερμη οπαδός του Ομπάμα.

ΤΟ PLAYBOY

Η ίδια λέει: «Η αλήθεια είναι πως ένας Ελληνας φωτογράφος μου τηλεφώνησε και ζήτησε να μου βγάλει μερικές "καλλιτεχνικές" φωτογραφίες. Αρνήθηκα και του έκλεισα το τηλέφωνο. Δεν θα έβγαζα ποτέ φωτογραφίες, αλλά και αυτός δεν θα ήθελε να με φωτογραφίσει αν με είχε δει εκείνη την εποχή... Ήμουν είκοσι κιλά πιο παχιά απ' ό,τι είμαι τώρα, μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα εγκυμοσύνης, με ραγάδες και στήθος που έμοιαζε πιο πολύ με γήινης παλαιολιθικής μητέρας παρά με πορνοστάρ. Και μόλις μου είχαν πει ότι τα αποτελέσματα του τεστ Παπ δεν ήταν καλά! Οσο διαρκούσε το τηλεφώνημα σκεφτόμουν “ξέχνα την τέχνη, χρειάζεσαι φώτοσοπ”. Αντιμετώπισα το τηλεφώνημα ως χιουμοριστικό κοπλιμέντο και όχι ως προσβολή στον φεμινισμό, γιατί είμαι η PhDiva».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Google τιμά τον Λωτρέκ

Η Cher ακύρωσε 26 συναυλίες λόγω... λοίμωξης

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος με θέμα την Αλληλεγγύη

Σοφία Στάικου: Δεν διαπραγματεύομαι την παραίτησή μου

Εδώ γίνονται οι νέες έρευνες στην Αμφίπολη (ΦΩΤΟ)

Παναγιωταρέα και Μενδώνη "εκτόπισαν" την Κατερίνα Περιστέρη

Eννέα Ελληνες ζωγράφοι στο Grand Palais του Παρισιού

Keywords
Τυχαία Θέματα