Λάουρα Νάργες: “Το φλερτ µου φτιάχνει τη µέρα”

Στη Μαριάνθη Κουνιά, Secret, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Aν και µεγάλωσε στη Γερµανία, αγαπάει την Ελλάδα µε ιδιαίτερο πάθος. Από µπαµπά Γερµανό και µητέρα Ελληνίδα, η 23χρονη Λάουρα Νάργες ονειρευόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα, µε σκοπό να ζήσει για πάντα εδώ. Και από το 2008, όταν ήρθε, έως σήµερα φαίνεται να τα καταφέρνει µια χαρά.

Είναι ένα πειραχτήρι, όπως λέει,

που αν βάλει κάτι στο µυαλό της, δεν της το βγάζεις µε τίποτα. Ξέρει πως «ό,τι λάµπει δεν είναι χρυσός» και παραδέχεται ότι το πιο εξωφρενικό πράγµα που έχει κάνει είναι η µετακόµισή της στην Ελλάδα, αφού ήταν κάτι τελείως εκτός ορίων.

Της ζητήσαµε να µας ανοίξει την καρδιά της και εκείνη εξοµολογήθηκε όλα όσα της άλλαξαν τη ζωή τα τελευταία 5 χρόνια. «Οταν ήρθα στην Αθήνα, ένιωσα σαν στο σπίτι µου, γιατί γνώρισα ανθρώπους που µε βοήθησαν να αισθάνοµαι πολύ άνετα στην πόλη αυτή. Μεγάλωσα µε τον γερµανικό τρόπο σκέψης, αλλά στην ψυχή είµαι Ελληνίδα», δηλώνει σήµερα στο «S» η Λάουρα.

Τηλεόραση. Αν και ξεκίνησε από µια συµµετοχή στο «So you think you can dance», δεν την κέρδισε ο χορός. Σπούδασε δηµοσιογραφία και αµέσως µπήκε στον χώρο της τηλεόρασης, όπου δίπλα στους Θέµο Αναστασιάδη και Βαγγέλη Περρή πήρε το πρώτο «βάπτισµα» σε βραδινή εκποµπή. Φέτος όµως προτίµησε το πρωινό και «κάθησε» στο πάνελ του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά, τους οποίους θεωρεί «σχολείο». Τα βράδια όµως τη συναντάς στο θέατρο «Γκλόρια», όπου συµµετέχει στην παράσταση «Το σπίτι του Φρανκενστάιν», µε τον Τάκη Παπαµατθαίου, τον Ορέστη Τζιόβα και τον Γιώργο Χρανιώτη. Από το καλοκαίρι άρχισε να φλερτάρει έντονα µε τον χώρο αυτόν, έχοντας ως µέντορά της τον ηθοποιό Τάσο Ιορδανίδη.

Οταν η Λάουρα µιλάει για τη Γερµανία, παίρνει το σοβαρό της ύφος. «Μου άρεσε πολύ ο τρόπος ζωής εκεί και ως έφηβη πέρασα πολύ καλά. ∆εν αντιµετώπισα ποτέ κανένα πρόβληµα από τους Γερµανούς. Ο γερµανικός λαός έχει µια ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα. Θυµάµαι ότι όταν έλεγα πως είµαι µισή Ελληνίδα ξετρελαίνονταν και µου µετρούσαν τα νησιά µας που είχαν επισκεφθεί ήδη. Σέβονται απόλυτα την ιστορία µας, τους φιλοσόφους µας, τις επιστήµες και οτιδήποτε άλλο έχει προσφέρει η χώρα µας στον κόσµο. Τους αρέσει το ελληνικό ταµπεραµέντο, αυτό το δυνατό στοιχείο και το “σπίρτο” που µας χαρακτηρίζει, και φυσικά λατρεύουν την κουζίνα µας, ειδικά το τζατζίκι», λέει για τη δεύτερη πατρίδα της.

Σχέσεις. Η Λάουρα γίνεται απολαυστική όταν µας µιλάει για το ελληνικό φλερτ. Τον τρόπο που οι Ελληνες φλερτάρουν τον βρίσκει τολµηρό, διασκεδαστικό, αλλά και δηµιουργικό! «Είµαι 5 χρόνια στην Ελλάδα και έχω γνωρίσει το ελληνικό φλερτ. Μου αρέσει πολύ, δίνει χρώµα στην καθηµερινότητά µου, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι το κυνηγάω ή ανταποκρίνοµαι συνεχώς. Πολλές φορές µου έχει τύχει να µην το έχω πάρει χαµπάρι καν», αναφέρει. Από την άλλη, µιλώντας για τις σχέσεις της µε το άλλο φύλο, δείχνει αρκετά συνειδητοποιηµένη. «Εάν επικρατεί ζήλια στη σχέση µου, γίνοµαι έξαλλη, γιατί τη σιχαίνοµαι. Μου χαλάει τη διάθεση και δεν µπορώ να λειτουργήσω καθόλου. ∆εν µου αρέσει η καταπίεση και ο έλεγχος. Θέλω η σχέση να βασίζεται στην εµπιστοσύνη και στην επικοινωνία και φυσικά στην κατανόηση –πάντα και από τις δύο πλευρές», λέει.

Στην ερώτησή µας αν θα της άρεσε να παρουσίαζε στο µέλλον δελτίο ειδήσεων, δεν δείχνει να το απορρίπτει. «Αν µου τύχει κάποια στιγµή, έχει καλώς, αλλά νοµίζω πως θα αφοσιωθώ πρώτα στην ψυχαγωγία», απαντά χαρακτηριστικά.

“Κατάφερα να επιβιώσω”

Η προσαρµογή της Λάουρα στην Ελλάδα δεν ήταν και τόσο εύκολη. Οταν έφτιαξε βαλίτσες για να φύγει από τη Γερµανία, άφησε πίσω την οικογένειά της και τους φίλους της. «Με τον ερχοµό µου στην Ελλάδα αντιµετώπισα πάρα πολλές δυσκολίες, πιο πολύ αυτές της καθηµερινότητας και της νοοτροπίας. Επρεπε να ανοίξω τα µάτια διάπλατα για να καταλάβω τι γίνεται γύρω µου και να προσαρµοστώ, ώστε να καταφέρω να επιβιώσω πάνω απ’ όλα ψυχολογικά. Τους δικούς µου αναγκάζοµαι να τους βλέπω στις διακοπές ή µέσω της τεχνολογίας µε βιντεοκλήσεις. Αλλά µια ηλεκτρονική “αγκαλιά” µε την αληθινή δεν συγκρίνεται, φυσικά. Εµαθα όµως να το διαχειρίζοµαι όπως και εκείνοι». Η απώλεια του πατέρα της το περασµένο φθινόπωρο ήταν το µόνο γεγονός που θα µπορούσε να αναταράξει την καθ’ όλα οργανωµένη πια ζωή της στην Αθήνα. Ηταν κάτι αναπάντεχο, που την έκανε να λυγίσει, και για αυτό αποφεύγει να το αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα