Κρύο και χιόνι έρχεται μέσα στην εβδομάδα!

Με αρκετό κρύο ως και ψύχος, κάποιες χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα κυρίως την Δευτέρα και την Τρίτη, αλλά και με βελτιωμένο καιρό την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα κυλίσει ο καιρός στην χώρα μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη. Τις βραδινές και πρωινές ώρες, το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω, την όλη εξέλιξη

του καιρού στην χώρα μας, για τις επόμενες 4 ημέρες:

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/1/2013

Η μέρα θα κυλίσει με αρκετά αυξημένες νεφώσεις στην Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, καθώς και το βόρειο, κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο. Στην κεντρική Μακεδονία ως και το μεσημέρι θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις θα κυλίσει η μέρα ως και το μεσημέρι, στο Ιόνιο Πέλαγος, την Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, καθώς και την δυτική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κάποιες κατά διαστήματα ασθενούς έντασης βροχές, θα σημειώνονται στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την ανατολική Κρήτη. Μετά το μεσημέρι, αναμένεται οι νεφώσεις να πυκνώσουν αρκετά σε όλη σχεδόν την χώρα, πλην της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα επικρατούν τα πιο πολλά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Ασθενούς έντασης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα, ως και σε παραθαλάσσια τμήματα της Θράκης, της ανατολικής και κεντρικής Μακεδονίας και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ στην ανατολική Στερεά και Εύβοια, θα χιονίζει πάνω από τα 200-400 μέτρα αρχικά. Μέσα στη νύχτα, θα αρχίσει να χιονίζει και σε πεδινά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, ενώ κάποιες χιονοπτώσεις ασθενούς έντασης θα σημειώνονται σε παραθαλάσσια μόνο τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ φαίνεται να χιονίζει και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία σε πολύ αισθητή πτώση, θα κυμαίνεται στην βόρεια Ελλάδα από -5-6oC, στην κεντρική Ελλάδα από -1-8οC, στην δυτική Ελλάδα από 3-11oC, στην ανατολική Ελλάδα από 3-6oC, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από 7-9οC και τέλος στην νότια Ελλάδα από 7-12oC.

Οι άνεμοι θα πνέουν στην βόρεια Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5-6 και τοπικά και 7 μποφόρ, στην νότια Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5-6 και τοπικά και 7 μποφόρ, στην κεντρική Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και τέλος στην δυτική Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ 8/1/2013

Η μέρα θα κυλίσει με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις σε όλη την Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, στο Ιόνιο Πέλαγος και το ανατολικό, νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ασθενούς ως και μέτριας έντασης χιονοπτώσεις, θα σημειώνονται ως και αργά το μεσημέρι, σε πεδινά τμήματα της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων και του νομού Μαγνησίας, όπου εκεί οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα. Στην ανατολική Πελοπόννησο, θα χιονίζει ασθενώς, πάνω από τα 200-300 μέτρα, ενώ πρόσκαιρα το πρωί, ίσως χιονίσει και σε πεδινά τμήματα της βόρειας, κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήοου. Στην Κρήτη θα σημειώνονται λίγες κατά διαστήματα βροχές ασθενούς κυρίως έντασης σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ θα χιονίζει πάνω από τα 400-500 περίπου μέτρα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν, ενώ κάποια νεφώσεις θα πυκνώσουν λίγο περισσότερο στην βόρεια και δυτική χώρα.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω αισθητή πτώση, θα κυμαίνεται στην βόρεια Ελλάδα από -10-3oC, στην κεντρική Ελλάδα από -3-5οC, στην δυτική Ελλάδα από -1-6oC, στην ανατολική Ελλάδα από -1-4oC, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από 3-7οC και τέλος στην νότια Ελλάδα από 6-8oC.

Οι άνεμοι θα πνέουν στην βόρεια Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην νότια Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 6-7 μποφόρ, στην κεντρική Ελλάδα από βόρειες, βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και τέλος στην δυτική Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/1/2013

Με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις θα κυλίσει η Τετάρτη σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και την δυτική Κρήτη, θα επικρατούν αρκετά αυξημένες νεφώσεις, που ίσως να δίνουν πολύ λίγα φαινόμενα υπό μορφή νιφάδων στην ανατολική Στερεά και Εύβοια ως και σε παραθαλάσσια τμήματα κυρίως το πρωί. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση την νύχτα, αλλά σε μικρή άνοδο το μεσημέρι, θα κυμαίνεται στην βόρεια Ελλάδα από -12-4oC, στην κεντρική Ελλάδα από -5-6οC, στην δυτική Ελλάδα από -1-7oC, στην ανατολική Ελλάδα από -2-5oC, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από 3-7οC και τέλος στην νότια Ελλάδα από 5-8oC.

Οι άνεμοι θα πνέουν στην βόρεια Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην νότια Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, στην κεντρική Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και τέλος στην δυτική Ελλάδα από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ 10/1/2013

Με ηλιοφάνεια θα κυλίσει ο καιρός σε όλη την Ελλάδα. Από το απόγευμα αναμένεται στην βόρεια, κεντρική και δυτική χώρα, να αυξηθούν κάποιες νεφώσεις αρκετά.

Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, θα κυμαίνεται στην βόρεια Ελλάδα από -6-8oC, στην κεντρική Ελλάδα από -2-10οC, στην δυτική Ελλάδα από 1-10oC, στην ανατολική Ελλάδα από -2-7oC, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από 3-9οC και τέλος στην νότια Ελλάδα από 5-11oC.

Οι άνεμοι θα πνέουν στην βόρεια Ελλάδα από νότιες, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην νότια Ελλάδα από δυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην κεντρική Ελλάδα από δυτικές, νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στην ανατολική Ελλάδα από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και τέλος στην δυτική Ελλάδα από δυτικές γενικά διευθύνσεις 4-5 μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα