Οικογενειακές υποθέσεις τα ρουσφέτια στη Βουλή

Του Χάρη Παπαβασιλείου, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



«Oποια πέτρα κι αν σηκώσεις» στα γραφεία πρώην προέδρων της Βουλής, αντιπροέδρων, αρχηγών κοµµάτων αλλά και βουλευτών, όλο και κάποιος συγγενής τους θα βρεθεί από κάτω. Μπορεί τα επώδυνα οικονοµικά µέτρα και οι φόροι που έχουν επιβληθεί τα δύο τελευταία χρόνια να έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά και να έχουν εκτινάξει την ανεργία, οι «εθνοπατέρες», όµως, δεν συγκινούνται και συνεχίζουν να «βολεύουν»

κόρες, γιους, αδέρφια, ανίψια και όλο τους το σόι.

Αυτές οι τακτικές µπορεί να είναι νόµιµες, ωστόσο δεν είναι απαραίτητα και ηθικές, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά όλες οι πτέρυγες του Κοινοβουλίου.

Τα ρουσφέτια των διορισµών συγγενών στη Βουλή αποτελούν µια κακή «παράδοση», που δεν έχει τέλος, αφού το τελευταίο διάστηµα αποκαλύπτονται η µία περίπτωση µετά την άλλη, µε αποκορύφωµα τον γραµµατέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, που φρόντισε να βολέψει στη Βουλή τη σύζυγό του. Είχαν προηγηθεί, φυσικά, πολλοί στο παρελθόν, αλλά και µόλις πριν από λίγους µήνες.

Αξέχαστες είναι οι περιπτώσεις των τεσσάρων συγγενικών του προσώπων που διόρισε ο Γ. Τραγάκης -τους τρεις µόνιµους και τον έναν µετακλητό. Τον ακολουθούν οι ∆. Σιούφας, Β. Πολύδωρας, Φ. Πετσάλνικος, Π. Καµµένος, Χ. Σταϊκούρας, καθώς και ο βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής Ν. Σιώης, ο οποίος διορίστηκε τελικά στη Βουλή…

ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ. Εκτός, όµως, από τη Βουλή, υπάρχουν και τα υπουργεία, όπου µπορούν οι συγγενείς και οι φίλτατοι των κορυφαίων εκπροσώπων του πολιτικού κόσµου να βρουν µία φιλόξενη επαγγελµατική στέγη. Ενδεικτικό είναι το παράδειγµα του Γρηγόρη ∆ηµητριάδη, ανιψιού του υπουργού ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης Κυριάκου Μητσοτάκη, που διορίστηκε στο γραφείο του τελευταίου ως ειδικός σύµβουλος. Πρόκειται για τον υιό της αδελφής του υπουργού, Κατερίνας Μητσοτάκη - ∆ηµητριάδη, που από τον περασµένο Ιούνιο ανήκει στο στενό επιτελείο του θείου του.

Ο ΑΓΓΕΛΟΥ. Υπάλληλοι της Βουλής είναι, επίσης, και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Κώστα Καραµανλή, Γιάννης Αγγέλου, καθώς και η γυναίκα του Αλεξάνδρα Μουρτζά. Επίσης ως µετακλητή υπάλληλος της Βουλής έχει προσληφθεί από το 2009 η σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Οικονοµικών Χρήστου Σταϊκούρα (Α. Πάνου), η οποία αποσπάστηκε απευθείας στο γραφείο ευρωβουλευτή της Ν.∆. Συγκεκριµένα είναι στην οµάδα του «γαλάζιου» ευρωβουλευτή Γιάννη Τσουκαλά ως επιστηµονική συνεργάτιδα.

Η κυρία του Μπαλτάκου, που δεν την ξέρει κανείς

Ενα άλλο οικογενειακό ρουσφέτι που αποκάλυψαν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αφορούσε τη σύζυγο του γενικού γραµµατέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου. Η κ. Μαρίνα Παπαϊωάννου-Μπαλτάκου προσελήφθη τον Ιούλιο του 2012 σε οργανική θέση στο γραφείο της Γραµµατείας του πρωθυπουργού στη Βουλή και υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας ∆ηµήτρη Σταµάτη. Νωρίτερα, όπως δηµοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως στις 19 Ιανουαρίου 2010, η κ. Μαρίνα Παπαϊωάννου του Γεωργίου προσελήφθη στο γραφείο του προέδρου της Ν.∆. στη Βουλή από 1η ∆εκεµβρίου 2009, µε Β’ βαθµό και 12ο Μ.Κ., «όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής της ∆.Ε. µισθολογικής κατηγορίας (Μ.Κ. 18/1) του Ν. 3205/03 (ΦΕΚ 297/Α/03)». Μάλιστα, πρόκειται για συνεχόµενη πρόσληψη ίδιου προσώπου, κάτι που τυπικά απαγορεύεται, καθώς ένας µετακλητός υπάλληλος έρχεται και «φεύγει» µαζί µε το πολιτικό πρόσωπο που ακολουθεί.

Στην περίπτωση της κ. Παπαϊωάννου, ενώ είχαν µεσολαβήσει οι εκλογές του Ιουνίου του 2012 και αυτόµατα είχε λήξει η θητεία της στο γραφείο του προέδρου του κόµµατος της Ν.∆., ο διορισµός της ανανεώθηκε τον επόµενο µήνα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, λίγοι γνωρίζουν την κ. Παπαϊωάννου, ενώ ακόµη λιγότεροι είναι αυτοί που έχουν δουλέψει µαζί της. ∆εν είναι δύσκολο να συµπεράνει κανείς πως η σύζυγος του Τ. Μπαλτάκου σπάνια εµφανίζεται στη Βουλή. Αρκετοί κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι στα γραφεία του κόµµατος της Ν.∆. δεν έχουν ακούσει ούτε το όνοµά της, ενώ πάρα πολλοί δεν ξέρουν πού και ποιο είναι το πόστο και οι αρµοδιότητές της.

Οι «χρήσιµοι» συγγενείς του Καµµένου

Στους «οικογενειοκράτες» της Βουλής ανήκει και ο Πάνος Καµµένος, ο οποίος µε το ΦΕΚ της 14ης Αυγούστου 2012 διόρισε ως µετακλητό υπάλληλο στα γραφεία του κόµµατός του στη Βουλή τον ξάδελφο και συνονόµατό του, Π. Καµµένο. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, µετά την κριτική και τα σχόλια που έγιναν στον Τύπο, αναγκάστηκε να παραδεχθεί τη συγγένεια, ισχυριζόµενος ότι ο ξάδελφός του ως υφηγητής στο Πολυτεχνείο είναι ιδιαίτερα χρήσιµος στο κόµµα. Στο γραφείο του ο Π. Καµµένος έχει αποσπάσει και την κουµπάρα του, που ανήκει στο µόνιµο προσωπικό της Βουλής.

Ο Ανδρέας Τσέκενης, σύζυγος της βουλευτίνας των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή, είναι µηχανικός ελέγχου ποιότητας και σήµερα αποσπασµένος από την ΕΡΓΟΣΕ στο βουλευτικό γραφείο της συζύγου του στην Αθήνα. Από τον περασµένο Απρίλιο εργάζεται για τη σύζυγό του, ωστόσο η σχετική απόφαση, που εξέδωσε το ∆.Σ. του ΟΣΕ και η οποία δηµοσιεύτηκε στη «∆ιαύγεια» µε ηµεροµηνία 2 Αυγούστου 2012, άφηνε αδιευκρίνιστο το σε ποιον ακριβώς βουλευτή θα µετακινούνταν ο κ. Τσέκενης. Αρχικά οι πληροφορίες µάς έλεγαν πως είχε αποσπαστεί στο γραφείο της συναδέλφου της, Σταυρούλας Ξουλίδου, η οποία εκλέγεται στη Β’ Θεσσαλονίκης µε τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Τελικά, όµως, εργάζεται στο γραφείο της γυναίκας του.

Ενδεικτική της ευκολίας που υπάρχει στο «βόλεµα ηµετέρων» είναι και η περίπτωση του πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Κουράκου, τον οποίο είχε προσλάβει ως υπάλληλο στη Βουλή η Ν.∆. Στη συνέχεια εξελέγη βουλευτής µε το κόµµα του Π. Καµµένου, για να διαφωνήσει, να ανεξαρτητοποιηθεί και να προσχωρήσει σήµερα στην Κ.Ο. των Ανεξάρτητων ∆ηµοκρατικών Βουλευτών.

Απίθανα βολέµατα από τον Τραγάκη, µε «όπλο» µια ρύθµιση του Σιούφα

Ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης τον Αύγουστο του 2004 διόρισε ως µετακλητή υπάλληλο την κόρη του, Αργυρώ, η οποία στη συνέχεια, µε τις ευνοϊκές διατάξεις Σιούφα, µονιµοποιήθηκε. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο γιος του κ. Τραγάκη δεν διορίστηκε ποτέ στο Κοινοβούλιο, κάτι που δεν ισχύει και για τη σύζυγό του, Εσµη Κρουστάλη - Τραγάκη, η οποία διορίστηκε µε την ιδιότητα της δικηγόρου ως µετακλητή υπάλληλος στη Βουλή, προκειµένου να επεξεργαστεί το υλικό για την Εξεταστική Επιτροπή των TOR M1, πρόεδρος της οποίας ήταν ο Γ. Τραγάκης!

Οι διορισµοί συνεχίζονται µε την έκδοση του ΦΕΚ 381 µε ηµεροµηνία 7/8/2012, µε το οποίο ο Γ. Τραγάκης προχώρησε σε πρόσληψη τεσσάρων µετακλητών υπαλλήλων, εκ των οποίων όµως η µία, η Καλλιόπη Λεοντή, είναι συγγενής του -συγκεκριµένα αδελφή του γαµπρού του. Και ο γαµπρός του, ωστόσο, ο σύζυγος της κόρης του, έχει τακτοποιηθεί επίσης στη Βουλή. Ο Αν. Λεοντής είχε προσληφθεί στο τέλος της δεκαετίας του 1980 στο Κανάλι 1 του Πειραιά. Από εκεί αποσπάστηκε το 2004 στο Κανάλι της Βουλής και εν συνεχεία και εκείνος µονιµοποιήθηκε, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών ρυθµίσεων Σιούφα, που έδιναν τη δυνατότητα στους µετακλητούς να κάνουν τα χαρτιά τους και να γίνουν µόνιµοι υπάλληλοι της Βουλής µέχρι και δύο µήνες µετά τις εκλογές του 2009.

Τότε, περίπου 232 µετακλητοί έτσι απλά έγιναν µόνιµοι υπάλληλοι! Πρόκειται στην πλειονότητά τους για άτοµα που απασχολούσαν οι βουλευτές και τα κοµµατικά γραφεία µε καθεστώς µετακλητού υπαλλήλου, αλλά τον Ιούνιο του 2008 ο κ. Σιούφας ψήφισε διάταξη, προκειµένου µετά τις εκλογές να περάσουν στο ειδικά προνοµιακό καθεστώς του υπαλλήλου της Βουλής. Προκλητικές υπήρξαν και οι περιπτώσεις προσλήψεων από το «παράθυρο» της κόρης, του κουνιάδου και του γιου του κουµπάρου του πρώην προέδρου της Βουλής ∆. Σιούφα, της ανιψιάς του πρώην αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου, Βαΐτση Αποστολάτου, της ανιψιάς της Ελσας Παπαδηµητρίου, της κόρης του πρώην υπουργού Πέτρου Μολυβιάτη, της κόρης του ∆. Τσοβόλα, καθώς και της κόρης του Θ. Πάγκαλου, που στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Το... κόλπο της «ανταλλαγής»

Οι 300 της Βουλής και σε αυτήν την κοινοβουλευτική σύνοδο έχουν «βολέψει» κόσµο και κοσµάκη, ακολουθώντας µια ευρέως διαδεδοµένη µέθοδο, αυτήν της «ανταλλαγής». Από τους 483 επιστηµονικούς συνεργάτες που απασχολούνται στους βουλευτές, οι περίπου 114 είναι συγγενείς πρώτου βαθµού. Ενας από τους βουλευτές που έχουν προσλάβει τα παιδιά τους ως επιστηµονικούς συνεργάτες είναι και ο Γιάννης Αµοιρίδης, γραµµατέας της Κ.Ο. της ∆ΗΜ.ΑΡ. Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, ο γιος του κ. Αµοιρίδη ουδέποτε έχει εµφανιστεί στη Βουλή! Ωστόσο αµείβεται κανονικά µε 1.500 ευρώ τον µήνα... για να απασχολείται κάπου αλλού. Σε άλλες περιπτώσεις, αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι τους συγγενείς τους δεν τους έχουν «χρεωθεί» οι ίδιοι οι βουλευτές, αλλά οι «εθνοπατέρες» έχουν «ανταλλάξει» µεταξύ τους συγγενικά πρόσωπα, για να µην «καρφωθούν». ∆ηλαδή, παρατηρείται γιος βουλευτή να εργάζεται ως επιστηµονικός συνεργάτης σε άλλον βουλευτή του ίδιου ή άλλου κόµµατος και έτσι δεν φαίνεται η «διαδροµή» της συγγένειας, ειδικά εάν χρησιµοποιούν διαφορετικό επώνυµο!

Καταγγέλλει, αλλά διορίζει και η Χρυσή Αυγή

Μία από τις πλέον εξόφθαλµες περιπτώσεις πρόσληψης συνεργάτη της Χ.Α. είναι η σύζυγος του Γιώργου Γερµενή, αρτοποιός στο επάγγελµα, που έχει καταγραφεί στα µητρώα της Βουλής ως επιστηµονική συνεργάτιδα του φυλακισµένου Γιάννη Λαγού και όχι στο γραφείο του άνδρα της. Η Ευγενία Χρήστου πληρώνεται από τη Βουλή µε το ποσό των 1.750 ευρώ τον µήνα, ενώ ταυτόχρονα έχει στο όνοµά της πέντε αρτοποιεία, στα οποία απασχολεί µόνο Αλβανούς, για τους οποίους δεν καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, µε αποτέλεσµα να χρωστάει στο Ταµείο σχεδόν µισό εκατοµµύριο ευρώ.

Στους «βολεµένους» ανήκει και ο πρώην βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής Νικήτας Σιώης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από βουλευτής λίγο µετά τις εκλογές, επικαλούµενος φόρτο εργασίας. Οι πληροφορίες στη συνέχεια έκαναν λόγο για εσωκοµµατική κόντρα, που τον πέταξε τελικά εκτός, για να… επιστρέψει τον Ιούνιο του 2012, όταν δηµοσιεύθηκε το ΦΕΚ µε τον διορισµό του, στα γραφεία της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ενα άλλο πρόσωπο που «βόλεψε» στη Βουλή ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο θεωρητικός Μιχάλης Καρακώστας, πολιτικός µηχανικός στο επάγγελµα και ο άνθρωπος που συστρατεύτηκε µε τον σηµερινό αρχηγό της Χ.Α. πριν από 39 χρόνια, όταν πρωτογνωρίστηκαν, για να ιδρύσουν την οργάνωση. Ο Μ. Καρακώστας εργάζεται ως επιστηµονικός συνεργάτης για τον Ηλία Παναγιώταρο, µε µηνιαίες απολαβές 1.700 ευρώ, καθαρά.

Χρεωµένη ως συνεργάτιδα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι η Αγγελική Γεννατά, οικονοµολόγος, ενεργό µέλος της οργάνωσης, που πληρώνεται από τη Βουλή µε µισθό 1.700 ευρώ τον µήνα για την έντονη δράση της εκτός… Κοινοβουλίου, για να παρίσταται σε εκδηλώσεις των Τοπικών Οργανώσεων και να αναπτύσσει τις θέσεις της Χ.Α.

Για τον «υπαρχηγό» του κόµµατος, Χρήστο Παππά, έχουν προσληφθεί ο νοµικός σύµβουλος, Γιάννης Ζωγράφος, που υπήρξε συνήγορος υπεράσπισης του ∆ηµήτρη Παπαγεωργίου, δηµοσιογράφου της «Ελεύθερης Ωρας», ο οποίος είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και η Ευτυχία Μπώφου, ενεργό µέλος της Χ.Α.

Επιστηµονικός συνεργάτης του Γιάννη Λαγού είναι και ο στενός του φίλος, φιλόλογος Νίκος Λεµοντζής, µέλος της Κεντρικής Επιτροπής και περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών. Ενας άλλος υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας, που δεν εξελέγη, κατάφερε όµως να µπει στη Βουλή, είναι ο επιστηµονικός συνεργάτης του Ηλία Παναγιώταρου. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Αλεξανδράκη, µαθηµατικό στο επάγγελµα…

Η δακτυλογράφος σύζυγος του Λεωνίδα Γρηγοράκου

Στην «ανώτερη κάστα» των υπαλλήλων της Βουλής ανήκει (όπως είχαν αποκαλύψει τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ») και η σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου. Ο λόγος για τη Σοφία Ανδριτσοπούλου - Γρηγοράκου, η οποία εργάζεται στο γραφείο του γραµµατέα της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ, θέση στην οποία µονιµοποιήθηκε µε τον περιβόητο «Νόµο Σιούφα» το 2010. Σηµειώνεται, δε, ότι στο εν λόγω πόστο βρέθηκε κατόπιν µετάταξής της από το νοσοκοµείο «Σωτηρία», όπου εργαζόταν ως δακτυλογράφος. Η εξέλιξη αυτή είχε τότε σχολιαστεί ιδιαίτερα στους διαδρόµους της Βουλής, καθώς όπως λεγόταν η µονιµοποίησή της προχώρησε χωρίς να υπάρχει συγκεκριµένο αντικείµενο ούτε προκήρυξη διαγωνισµού, ενώ αποτέλεσε αφορµή για επιθέσεις στον κ. Γρηγοράκο από πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Πολύδωρας τακτοποίησε υποθέσεις του Πετσάλνικου µε τη µέθοδο «άνεµος»

Τη δική του… ιστορία διορισµών συγγενών έχει ο Βύρων Πολύδωρας, που σαν άνεµος «καθάρισε» τον διορισµό της κόρης του, Μαργαρίτας, ως µετακλητής υπαλλήλου µέσα σε 48 ώρες θητείας του ως προέδρου της Βουλής. Ακολούθησε στη συνέχεια άλλη µία «θυγατέρα». Πρόκειται για την κόρη του στενού συνεργάτη του και διευθυντή στο γραφείο του, Ν. Μητρόπουλου, που «τακτοποιήθηκε» και µάλιστα µε σύµβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Η Α.Μ. προσελήφθη λίγες ηµέρες µετά τη διεξαγωγή των εκλογών του Ιουνίου και από τότε απασχολείται στο γραφείο του ειδικού γραµµατέα της Βουλής Νίκου Παπασπύρου. Η συγκεκριµένη κυρία µπήκε από το «παράθυρο», καθώς κατά τη σύντοµη θητεία του Βύρωνα Πολύδωρα πρόλαβε να ενταχθεί στο προσωπικό των 76 θέσεων που υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο της Βουλής, µε τον διορισµό της, µάλιστα, να µη δηµοσιεύεται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Μία ακόµη προκλητική πρόσληψη αφορά σε άλλον έµπιστο του Β. Πολύδωρα, που προσελήφθη µε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Ο Ν.Γ., χωρίς καµία προϋπηρεσία στη Βουλή, είναι τοποθετηµένος σε γραφείο συµβούλου Επικοινωνίας του προέδρου του Κοινοβουλίου.

Η τέταρτη πρόσληψη αφορά τον Ν.Π., που τοποθετήθηκε στο Τµήµα Προϋπολογισµού της Βουλής και είναι άνθρωπος του πρώην προέδρου της εθνικής αντιπροσωπίας, Φ. Πετσάλνικου, ο οποίος την άφησε σε εκκρεµότητα, καθώς αποχωρούσε, για να τη χρεωθεί ο Β. Πολύδωρας. Και οι τέσσερις προσλήψεις έχουν την υπογραφή του πρώην προέδρου Β. Πολύδωρα -η συγκεκριµένη µάλιστα έγινε στις 29/6/2012, την ηµέρα που ο Ευάγγελος Μεϊµαράκης αναδείχθηκε, µε απόλυτη πλειοψηφία, νέος πρόεδρος της Βουλής και είχε µαύρα µεσάνυχτα για όλα αυτά…

Στο... σπορ των διορισµών επιδόθηκε και ο έτερος πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος διόρισε τη µνηστή του ανιψιού του, γιου του ξαδέλφου του, πρώην δηµάρχου Μακεδνών, Κ. Πετσάλνικου. Στο τελευταίο ΦΕΚ, 367/31/7/2012, εµφανίζεται το όνοµα της κ. Ολγας Καλύβα του Χρήστου, µε πτυχίο λυκείου, η οποία τοποθετείται ως «µετακλητή» στο γραφείο του κ. Πετσάλνικου. Ο Φ. Πετσάλνικος συνεχίζει να κάνει διορισµούς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάσει νόµου, παρότι δεν είναι πλέον βουλευτής.

Keywords
βουλη, χρυση αυγη, ανεξαρτητοι ελληνες, στην κ, νίκος μιχαλολιάκος, εν λόγω, φίλιππος πετσάλνικος, φοροι, πετσαλνικος, παραπολιτικα, φεκ, εκλογες, ιουνίου, αθηνα, ΟΣΕ, θεσσαλονικη, tor, πειραιας, γιου, ικα, μιχαλολιάκος, δραση, ΠΑΣΟΚ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, ελενα παπαβασιλειου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αλλαγη ωρας 2012, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αγγελικη, μιχαλολιάκος, νίκος μιχαλολιάκος, βουλευτες, πολυτεχνειο, αργυρω, γυναικα, θητεια, κοντρα, φεκ, αλεξανδρα, ανεργια, ανιψια, ανθρωπος, αοριστου χρονου, απλα, αρτοποιεια, βυρωνα, βυρων, γεωργιου, γιου, γραφεια, δυνατοτητα, δικη, εγινε, ευγενια, ευρω, ευτυχια, υπαρχει, εν λόγω, εξελιξη, ερχεται, εσωτερικων, ετσι απλα, εφημεριδα, ισχυει, κυρια, λογο, νικητας, παιδια, πετρα, υπογραφη, προσληψεις, πτυχιο, ραχηλ, συζυγο, συνεχεια, σιουφας, σοι, σοφια, σχολια, φυσικα, φυλλο, χρυση, ωρες, ανηκει, εξεταστικη, ιδιαιτερα, ιουνίου, κορες, κυριακου, πληροφοριες, στην κ, tor, θεσεις, υλικο, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα