Κουβέλης: «Τα κόμματα να συμπαραστέκονται στις Ένοπλες Δυνάμεις»

«Η αμέριστη συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι υποχρέωση προς τις Ένοπλες Δυνάμεις προς το εθνικό συμφέρον, προς τη χώρα μας» τόνισε με έμφαση με δήλωσή του, και σε απολύτως συναινετικό κλίμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) κ.Φώτης Κουβέλης, μετά το πέρας της ενδελεχούς και σε βάθος ενημερώσεώς του που είχε από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ.Νίκο Δένδια και τους Αρχηγούς των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και τους επιτελείς των, επί όλων

των θεμάτων της αρμοδιότητός των.

Στην ενημέρωση παρέστη επίσης η ΑΝΥΕΘΑ κυρία Φώφη Γεννηματά. «Νομίζω ότι δώσαμε στον Πρόεδρο και στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ πλήρη εικόνα, αφενός για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, αφετέρου των μέσων τα οποία διατίθενται για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό καθήκον της προστασίας του εδαφικού χώρου, της εδαφικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας της Πατρίδας μας» τόνισε από την πλευρά του μεταξύ άλλων ο κ.Δένδιας.

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης μεταξύ άλλων, σημείωσε επίσης ότι «Αντιμετωπίζει η χώρα μας προκλήσεις, προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, ταράσσουν την περιοχή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας οφείλουν να βρίσκονται στην αναγκαία εγρήγορση. Και βρίσκονται». Και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση, η Πατρίδα μας υπερασπίζεται τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα με αποφασιστικό παράγοντα τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες, επαναλαμβάνω, θέλουν τη στήριξη όλων μας. Θέλουν οικονομική στήριξη, θέλουν στήριξη του έμψυχου υλικού, του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.»

Σε άλλο σημείο ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι «Βεβαίως, η χώρα διέρχεται μια περίοδο κρίσης, αναμφισβήτητα τα οικονομικά της πατρίδας ετεροκαθορίζονται αρνητικά από την οικονομική κατάσταση αλλά είναι ζήτημα προτεραιότητας η στήριξη των ΕΔ και όλων εκείνων, ανδρών και γυναικών, που τις υπηρετούν».

Αποχαιρετώντας τον ο κ.Δένδιας τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως «κυρίως προς τη θέση σας για τη στήριξη και του έργου αλλά και της παροχής μέσα στα πλαίσια της δημοσιονομικής συγκυρίας των οικονομικών δυνατοτήτων για ανταπεξέλθουν στο καθήκον τους», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα