Εκπλήξεις και «ντέρμπι» στην τηλεθέαση της Κυριακής

Το Mega Σαββατοκύριακο, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, η Πρωινή Ενημέρωση στον Alpha με τον Σπύρο Χαριτάτο και η εκπομπή Καλημέρα στον ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά, βρέθηκαν για μια ακόμα φορά αντιμέτωπα διεκδικώντας την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού. Την πρωτιά στο γενικό σύνολο πήρε η εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, ενώ στο νεανικό κοινό πρώτη τερμάτισε η εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση”.

Το “Mega Σαββατοκύριακο” συγκέντρωσε στο γενικό σύνολο μέσο όρο 19%,

φτάνοντας μέχρι και το 27,7%. Στη δεύτερη θέση το “Καλημέρα” του Γιώργου Αυτιά με μέσο όρο 18,8%, φτάνοντας μέχρι και το 30,3%. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η «Πρωινή Ενημέρωση» του Alpha με μέσο όρο 13,9%, φτάνοντας μέχρι και το 18,5%.

Με τις επαναλήψεις των σειρών του Mega, αλλά και των εκπομπών “Κάν’ το όπως ο Άκης” και “Food and the city”, να «κλέβουν» την πρωτιά τόσο στο γενικό σύνολο, όσο και στο νεανικό κοινό, συνεχίστηκε η μάχη της τηλεθέασης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα προσωρινά στοιχεία, στο γενικό σύνολο, η εκπομπή “Στα καλά καθούμενα” συγκέντρωσε μέσο όρο 12,6%, φτάνοντας μέχρι και το 17,3%, ενώ το “Σπίτι μου, σπιτάκι μου” συγκέντρωσε μέσο όρο 10,6%, φτάνοντας μέχρι και το 11,9%. Οι επαναλήψεις του Mega ήταν εκείνες που πήραν την πρωτιά στο γενικό σύνολο, όπως αναφέραμε και παραπάνω, με το “Food and the City” του Βασίλη Καλλίδη να κάνει μέσο όρο 13,1%, το “Κάν’ το όπως ο Άκης” να σημειώνει 14,6%, η σειρά “Μάνα Χ Ουρανού” να κάνει 13,7%, ενώ “Η ώρα η καλή”- σειρά η οποία μάλιστα προβάλλεται σε επανάληψη για πολλοστή φορά- συγκέντρωσε μέσο όρο 15,8%. Όσο για την εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σαββατοκύριακο με δράση” συγκέντρωσε μέσο όρο 11,5%, φτάνοντας μέχρι το 13,1%.

Η εκπομπή της Αννίτας Πάνια στον Alpha, ANNITA.gr, σύμφωνα με τα πρώτα προσωρινά στοιχεία, στο γενικό σύνολο συγκέντρωσε μέσο όρο 19,6%, φτάνοντας μέχρι και 21,8%. Στο νεανικό κοινό 15-44 η εκπομπή της Αννίτας συγκέντρωσε 10,8%, φτάνοντας μέχρι και το 13,5%.

Μάχη στήθος με στήθος όπως φαίνεται δίνουν πια το “Music School” και το “Dancing With The Stars” κάθε Κυριακή βράδυ. Το talent show για παιδιά, του MEGA, καταφέρνει σταδιακά να αυξάνει τα πολυπόθητα ποσοστά της τηλεθέασης.

Στη χθεσινή βραδιά που το DWTS σημείωσε μέσο όρο τηλεθέασης στο σύνολο 26,1% και το Music School 27,1%. Τα δύο κανάλια πήραν σχεδόν ίδια νούμερα σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της AGB. Στο δυναμικό κοινό το Dancing With The Stars βρέθηκε λίγο πιο μπροστά με ποσοστό 24%, ενώ το Music School έφτασε το 22,6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα