Κώστας Πουλάκης:" Ο ΕΝΦΙΑ ανοίγει την ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Μετά τον Αύγουστο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διεύρυνση της ψαλίδας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή 901 Κεντροαριστερά στα fm, με τους Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο Κώστας Πουλάκης, υπεύθυνος δημοσκοπήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της γραμματείας του κόμματος.


Απέδωσε το άνοιγμα της ψαλίδας: «στην αρνητική εντύπωση που προκάλεσε ο ΕΝΦΙΑ» που όπως είπε «χτύπησε την βαθιά πολιτική αντίληψη των νοικοκυρέων…», αλλά και στην εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την οποία χαρακτήρισε θετική σημειώνοντας πως «η εμφάνιση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ είχε πολλές αδυναμίες».

Ερωτηθείς αν η έξοδος από τα μνημόνια μπορεί να αλλάξει την ατζέντα, είπε πως η συνάντηση Χαρδούβελη – Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον δεν έδειξαν κάτι τέτοιο. Είπε πως ακόμα και αν αποδεσμευτεί η χώρα από το ΔΝΤ οι εφαρμοστικοί νόμοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
Σε ερώτηση τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους εφαρμοστικούς νόμους, τόνισε πως «όπως έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα μνημόνια, θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση έχοντας ως προτεραιότητα την μεγαλύτερη διαγραφή του χρέους».


Απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες καθώς όπως είπε «το κόμμα αναζητά λύσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα