ΗΠΑ και Βρετανία σκληραίνουν τη στάση τους εναντίον της Ελλάδας

Δεν δείχνει να αποκλιμακώνεται ούτε στο ελάχιστο η στάση των ΗΠΑ και της Βρετανίας απέναντι στην Ελλάδα με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου που θα έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του Αμερικανού πρέσβη.

Σε ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου, ανταποκριτή του Mega γιατί οι υποδείξεις για τους τρομοκράτες έγιναν μόλις μια ημέρα μετά τη συνάντηση

των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών η Αμερικανή απάντησε ότι:

"Νομίζω οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι η διαδικασία υπόδειξης κάποιου ως τρομοκράτη απαιτεί μήνες και εργαζόμαστε επ' αυτού για μήνες πριν τη σημερινή ανακοίνωση. Είναι μια μακρά διαδικασία όπως γνωρίζετε. Αυτές οι υποδείξεις βασίζονται στο γεγονός ότι αυτά τα άτομα προέβησαν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία εκφράσαμε δημοσίως και ιδιωτικώς την ανησυχία μας. Δεν έχω κάτι να σας πω για τη χρονική στιγμή αλλά η διαδικασία αυτή ήταν ήδη σε εξέλιξη"

"Υποδείξαμε δύο άτομα που διέφευγαν της σύλληψης. Τώρα έχουν συλληφθεί αλλά προηγουμένως είχαν ξαναρχίσει την τρομοκρατική δράση. Αυτό τονίζει την ανησυχία μας γι' αυτούς αλλά και για τη νέα νομοθεσία. Ακολουθείται μια διαδικασία γι' αυτές τις υποδείξεις και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Εξετάζουμε και άλλες περιπτώσεις αλλά δεν θα το σχολιάσω" σημείωσε με νόημα η Μαρί Χάρφ.

Βρετανία

Μετά την έντονη αντίδραση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και το βρετανικό αντιτίθεται έντονα στην απελευθέρωση των τρομοκρατών και στον κατ' οίκον περιορισμό τους με «βραχιολάκι».

"Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίουν όλη την ποινή τους όπως αυτή έχει οριστεί από τα Ελληνικά δικαστήρια", αναφέρει η ανακοίνωση του Foreign office και συνεχίζει: "Η πρόωρη απελευθέρωσή τους στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους και αποτυγχάνει να δείξει τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων".

Διαβάστε επίσης:

Εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αμερικανός Πρέσβης

Keywords
Τυχαία Θέματα