Έξαλλοι οι φοιτητές του Cambridge με τον πρίγκιπα William

Η απόφαση του πρίγκιπα Γουίλιαμ να επιστρέψει για σπουδές Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους φοιτητές του πανεπιστημιακού ιδρύματος, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ο γαλαζοαίματος δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα για να φοιτήσει.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν μάλιστα πως εξαιτίας των απαιτήσεών του δημιουργήθηκε ειδικό πρόγραμμα σπουδών που δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Επισημαίνουν ότι το γεγονός ότι κατάγεται από βασιλική οικογένεια δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την εισαγωγή του.

Την

ίδια ώρα, μερίδα του βρετανικού Τύπου κάνει λόγο για βαθμολογία που σε άλλο υποψήφιο δε θα εξασφάλιζε την εισαγωγή του, καθώς ο πρίγκιπας αποφοίτησε από το Κολέγιο Ίτον με μέτριους βαθμούς.

Στο έντυπο «The Tab», που εκδίδεται στο Κέμπριτζ, πολλά είναι τα καυστικά σχόλια που αναφέρονται στον πρίγκιπα αλλά και στην έγκριση εισαγωγής του στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η απόφοιτη Μελίσα Μπέριλ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η εισαγωγή του Γουίλιαμ αποτελεί προσβολή για κάθε φοιτητή που πέρασε στο Κέμπριτζ με τους απαιτούμενους βαθμούς. Είναι προσβολή για όποιον δεν ρύθμισε τις σπουδές του βάσει των αναγκών του. Είναι προσβολή για όποιον συγκέντρωσε μεγαλύτερη βαθμολογία στις εισαγωγικές εξετάσεις από τον Γουίλιαμ αλλά δεν κατάφερε να εισαχθεί στο Κέμπριτζ».

Keywords
Τυχαία Θέματα