Επιβεβαίωση Παραπολιτικών: Μαρκάρουν τον Τζιτζικώστα για αρχηγό του νέου κόμματος!

Το σενάριο έχει αρχίσει να κυκλοφορεί από χτες και θέλει τον Μπαλτάκο να μαρκάρει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβει τα ηνία του νέου κόμματος με το όνομα "Ρίζες". Τα Παραπολιτικά με ένα εκτενές ρεπορτάζ στις αρχές Αυγούστου είχαν αποκαλύψει το σχετικό σενάριο, το οποίο έρχεται πλέον ξανά στην επικαιρότητα. Οι πληροφορίες ωστόσο λένε πως ο περιφερειάρχης δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την Κεντρική πολιτική σκηνή, παρά τις πιέσεις που δέχεται.

Συγκεκριμένα γράφαμε τότε:

"Ο πρώην γενικός γραμματέας εδώ

και καιρό βρίσκεται σε αναζήτηση του προσώπου εκείνου που θα τεθεί επικεφαλής της νέας κίνησης. Στην πρόσφατη από τις συχνές επισκέψεις του στο Αγιον Ορος, ο κ. Μπαλτάκος «συζήτησε» το όνομα του Απ. Τζιτζικώστα, προοπτική που έτυχε ένθερμης υποδοχής από τους συνομιλητές του. Μάλιστα, στη συνέχεια ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά επεδίωξε να έχει συνάντηση και επικοινωνία με τον νεαρό περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του οποίου οι μετοχές μετά τις τελευταίες εκλογές, οπότε εξελέγη με πανηγυρικό ποσοστό, είναι ανεβασμένες.

Ο 36χρονος πολιτικός θεωρείται από πολλούς πρωταγωνιστές της δεξιάς κίνησης ιδανικός να τεθεί επικεφαλής του νέου εγχειρήματος, καθώς είναι άφθαρτος, πετυχημένος, ενώ προέρχεται από οικογένεια με ιστορία στη Δεξιά και ισχυρούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια. Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, διατηρεί άριστες σχέσεις και με το Αγιον Ορος, όπως και ο Τάκης Μπαλτάκος, ενώ το διάστημα που ακολούθησε τις εκλογές δεν υπήρξε προσέγγιση με τη Νέα Δημοκρατία, παρά τη χείρα φιλίας που του είχε τείνει το Μαξίμου. Η συνεχής προσπάθεια από την κυβερνητική πλευρά να γεφυρωθεί το χάσμα που είχε δημιουργηθεί προεκλογικά έχει πέσει μέχρι τώρα στο κενό, κάτι που αποτυπώνει την πρόθεση του νεαρού πολιτικού να χαράξει δική του πορεία"

Τι έχει κάνει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας:

O νεαρός Τζιτζικώστας σε ηλικία 36 ετών έχει προλάβει να κάνει ήδη πολλά και θεωρείται από πολλούς ένα πρόσωπο που θα παίξει ρόλο το αμέσως επόμενο διάστημα στην κεντροδεξιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Εξωτερική Πολιτική και Διπλωματία, στο Georgetown University της Ουάσιγκτον. Απέκτησε την πρώτη εργασιακή του εμπειρία στο Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά στο University College of London. Από το 2001 έως το 2007 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα της παραγωγής.

Ξεκίνησε από πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, του πρώτου κέντρου έρευνας και πολιτικής ανάλυσης στο χώρο της φιλελεύθερης σκέψης και ιδεολογίας. Στις εθνικές εκλογές με τα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας, έχει πάρει 29.166 ψήφους και 35.107 αντίστοιχα, ενώ κομβικό θεωρείται ότι κατάφερε στις τελευταίες εκλογές να κερδίσει τον επίσημο κομματικό υποψήφιο με δικό του ψηφοδέλτιο και εξελέγη περιφερειάρχης με ποσοστό ρεκόρ στην Κεντρική Μακεδονία.

Δείτε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά:

Νέο δεξιό κόμμα από τον Μπαλτάκο, με αρχηγό τον Τζιτζικώστα

Keywords
Τυχαία Θέματα