Η Ρένα Δούρου "τελειώνει" τον ΟΑΕΔ!

Η Ρένα Δούρου το... αποφάσισε! Η Περιφέρεια δεν θα συμμετάσχει στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ για πεντάμηνη απασχόληση, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το περιβάλλον της Περιφερειάρχη, οι ανάγκες σε προσωπικό στην Περιφέρεια Αττικής είναι πιεστικές για θέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και

διαρκείς ανάγκες, γι αυτό και η χρησιμοποίηση των 5μηνων συμβάσεων θα μπορούσε να λάβει χώρα μόνο για θέσεις εργασίας, που από τη φύση τους θα δικαιολογούσαν τον προσωρινό κι έκτακτο χαρακτήρα τους.

Μάλιστα στην Περιφέρεια Αττικής μιλούν για παραβίαση της προστασίας των τακτικών θέσεων εργασίας μέσω της προσωρινότητας ή της επισφαλούς εργασίας, από το ίδιο το δημόσιο, σηματοδοτεί τελικά τη διαιώνιση πρακτικών εκτεταμένης καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν τέλος πως «η χρησιμοποίηση των 5μηνων συμβάσεων για την κάλυψη τακτικών αναγκών όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά ανακυκλώνει τις θέσεις ανεργίας χωρίς να αντιμετωπίζει την ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα