Δένδιας: Είσαστε οι καθημερινοί ήρωες που χρειάζεται η κοινωνία μας

Το γεγονός ότι με τις ενέργειές τους σαν και αυτή της διασώσεως των περίπου 700 λαθρομεταναστών του M/V “Baris” αποτελούν πρότυπα και παραδείγματα από «καθημερινούς ήρωες που χρειάζεται η κοινωνία μας», όπως τους ονόμασε, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης στο γραφείο του το πλήρωμα του ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και μία αντιπροσωπεία του πληρώματος της φρεγάτας «Ύδρα», με επικεφαλής τον κυβερνήτη της, προκειμένου να τους συγχαρεί και να τους ευχαριστήσει

εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας για ό,τι πέτυχαν.

Παραλλήλως ο Υπουργός, παρουσία της φυσικής ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, των Αρχηγών ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη (ΠΝ) και Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, επισήμανε με τον πιο ευθύ και κατηγορηματικό τρόπο τη σημασία της διασώσεως τόσων εκατοντάδων ανθρώπων που βρίσκονταν σε ελληνική περιοχή και χώρο ευθύνης από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή. Μάλιστα ο Υπουργός δύο φορές εξήρε το ρόλο του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στην συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και τη γενικότερη πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ζητώντας από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Λιμενικών να διαβιβάσει τις ευχαριστίες για τη συνεργασία και τους χαιρετισμούς του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο ΛΣ.

Για τη μεγαλύτερη διάσωση αριθμού λαθρομεταναστών που πραγματοποιήθηκε ποτέ εντός του Ελληνικού FIR Αθηνών και ήταν απολύτως επιτυχής, με αποτέλεσμα να σχολιαστεί ευμενώς από όλη την Ευρώπη, ο κ.Δένδιας απευθυνόμενος προς το πλήρωμα του ελικοπτέρου Super Puma και την αντιπροσωπεία του πληρώματος της φρεγάτας «Ύδρα», μεταξύ άλλων τους τόνισε τα εξής:

«Περιστοιχιζόμενος από την φυσική ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας θα ήθελα να σας απευθύνω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για τον άθλο που πραγματοποιήσατε» και πρόσθεσε: «Αυτό που πετύχατε είναι σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτο σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο γιατί μεταφέρατε μία έγκυο γυναίκα και δεύτερο αποδείξατε ότι έχουμε τη γνώση, έχουμε τη δυνατότητα, έχουμε τον επαγγελματισμό να το πετύχουμε. Μας κάνατε όλους υπερήφανους και αυτό ήταν κάτι που σημειώθηκε και από το διεθνές κοινό. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν χάναμε 700 ψυχές. Τώρα αποδείξαμε ότι μπορούμε. Τα θερμά μου συγχαρητήρια».

Ο Υπουργός χαιρέτισε δια χειραψίας και πρόσφερε από ένα αναμνηστικό δωράκι στους εξής:

Πλήρωμα ελικοπτέρου Super Puma (s/n «2509») της 384 Μοίρας Ερεύνης - Διασώσεως

* Σμηναγός (Ι) Σφηναρολάκης Θεοδόσιος (Κυβερνήτης)

* Σμηναγός (Ι) Τσακίρης Στυλιανός (Συγκυβερνήτης)

* Ανθυπασπιστής (ΤΜΑ) Μαραμπέας Γεώργιος (Μηχανικός Πτήσεως)

* Επικελευστής (ΛΣ) Μπαλής Ιπποκράτης (Σύνδεσμος ΛΣ)

* Επικελευστής (ΛΣ) Χανός Σταύρος (Rescue – Diver)

* Κελευστής (ΛΣ) Σταμάτης Παύλος (Rescue – Diver)

* Σμηνίας (ΟΔΙΑ) Ζέρβα Φανή (Διασώστης – Α’Βοήθειες)

* Σμηνίας (ΟΔΙΑ) Ζέρβα Βικτωρία (Διασώστης – Α’Βοήθειες)

Επίσης παρέστη ο Διοικητής της 384 ΜΕΔ, Αντισμήναρχος (Ι) Κυριζάκης Πασχάλης

Από πλευράς της φρεγάτας «Ύδρα» (F-452) παρέστη αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους:

* Αντιπλοίαρχο Βασίλειο Γρυπάρη ΠΝ (Κυβερνήτη)

* Πλωτάρχη Αντώνιο Δρίτσα ΠΝ (Ύπαρχο)

* Υποπλοίαρχο (Μ) Τσιβγούλη Γεώργιο ΠΝ (Α’ Μηχανικό)

Τέλος από πλευράς του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ παρέστη ο Αντιπλοίαρχος Ευστράτιος

Γιαμάς ΛΣ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στην 384 ΜΕΔ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα