Αβραμόπουλος: ''Θλίβομαι για την απώλεια του Σπυρόπουλου''

Τη θλίψη του για την απώλεια «ενός σπουδαίου ανθρώπου και σημαντικού Έλληνα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο ενός διαπρεπούς Έλληνος της Διασποράς, του Θεόδωρου Σπυρόπουλου. «Με βαθιά θλίψη

πληροφορήθηκα την απώλεια του Θεόδωρου Σπυρόπουλου. Ενός σπουδαίου ανθρώπου και σημαντικού Έλληνα που με τον ακέραιο χαρακτήρα του, τον δυναμισμό και την ακαταπόνητη εργατικότητά του επάξια κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση μεταξύ των μεγάλων πατριωτών της Ομογένειας. Με την μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία του και την πάντα φιλότιμη εθνική του προσφορά, αγαπήθηκε από τους συμπατριώτες μας και τιμήθηκε από την Ελλάδα την οποία λάτρευε και με πάθος υπηρετούσε.

Το έργο και η προσφορά του ως παρακαταθήκη θα εμπνέει και θα παρακινεί πολλούς νέους συμπατριώτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Στην Ομογένεια που τον αποχαιρετά με αναγνώριση, αγάπη και σεβασμό και στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος γεννήθηκε στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, όπου παρακολούθησε και τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου το οποίο τελείωσε στη συνέχεια στην Αθήνα. Την ημέρα της καταστροφής της πόλης του, όλη η οικογένειά του βρίσκονταν εκτός της πόλεως και έτσι γλύτωσαν την καταστροφή. και πάντα κουβαλούσε τον πόνο για τον αδελφό του, ο οποίος του έδωσε και την πρώτη του δουλειά όταν πήγες στην Αμερική, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Σικάγο. Με πολύ σκληρή δουλειά έκανε χρήματα, καταστράφηκε, αλλά ξανάστησε την επιχείρησή του και υπήρξε ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδος επιχειρήσεων που απλώνεται σε όλη την Αμερική και όχι μόνο. Συγκαταλέγεται στους πιο επιτυχημένους οικονομικά και καταξιωμένους κοινωνικά, ομογενείς. Ασχολήθηκε με τα κοινά της ομογένειας και υπήρξε ο Συντονιστής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) για την Περιφέρεια των ΗΠΑ. Ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον επέδειξε για την Ελληνική Παιδεία και τη Νεολαία. «Εκεί είναι το μέλλον της Ελλάδος, εκεί και το μέλλον της Ομογένειάς μας», συνηθίζει να λέει.

Μετά την ενηλικίωσή του ο νεαρός τότε Σπυρόπουλος πήγε στη Σουηδία για να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, όπου γνώρισε και τη συμφοιτήτριά του τότε Έρικα, την οποία και παντρεύτηκε. Το 1962 επέστρεψε στην Ελλάδα πήγε στον Στρατό και δύο χρόνια αργότερα πήγε με τη σύζυγό του
Εκεί η οικογένειά του είχε μεγάλη ιστορία, καθώς στο Σικάγο είχε μεταναστεύσει και δουλέψει ο παππούς του, ο οποίος έφτασε το 1888, ενώ αργότερα έφτασαν και τα δύο αδέλφια του ο Θεόδωρος το 1898 και ο Νίκος το 1904. Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος ήταν πρόεδρος και μέτοχος πολλών επιχειρήσεων, καθώς και κορυφαίο στέλεχος ή μέλος διαφόρων οργανώσεων και φορέων. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων στο Σικάγο και ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, ενώ υπήρξε και Συντονιστής του ΣΑΕ για την Περιφέρεια των ΗΠΑ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα