Ανοίγει (και πάλι) το Ασφαλιστικό και δεν αναμένεται να κλείσει σύντομα...

Βαθιές τομές στο Ασφαλιστικό αναμένεται να επιφέρει η κυβέρνηση. Υπό το βάρος της μειούμενης χρηματοδότησης των ταμείων και των επιταγών του Μνημονίου εξετάζεται σοβαρά η διακοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και οι περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ.

Στο βάθος δείχνουν να παραμένουν ανοιχτές μειώσεις και στις κύριες συντάξεις – κάτι όμως που διαψεύδεται κατηγορηματικά από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Λόγω του χρηματοδοτικού κενού των 2,1 δισ. ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση η κυβέρνηση

θα μπλοκάρει την συνταξιοδότηση, πριν από το 62ο έτος, περίπου 350.000 «παλαιών» εργαζομένων (μέχρι 31/12/1992) στο Δημόσιο και στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες κ.α).

Όσοι διεκδικήσουν την έξοδό τους νωρίτερα κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με «πέναλτι» μεγαλύτερο του 6% για κάθε χρόνο έως το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να τεθεί σύντομα στο τραπέζι η πιθανότητα για την αύξηση των γενικών ορίων συνταξιοδότησης τα οποία σήμερα κινούνται έως τα 67 έτη.

Οι κατηγορίες που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τις αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης είναι οι μητέρες ανηλίκων, οι δημόσιοι υπάλληλοι με 25ετία και οι ασφαλισμένοι με βαρέα και ανθυγιεινά.

Διαβάστε περισσότερα: moneypro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα