Ιεραπετρα : Έστηνε θηλιές για λαγούς

15:08 29/7/2015 - Πηγή: iHunt

Αν και απαγορευμένη και οικολογικά απαράδεκτη η μέθοδος σύλληψης των λαγών με τα γνωστά από τα παλιά χρόνια "λαγουδότελα", τα οποία συνήθως έστηναν οι λαθροθήρες σε καίρια στενά περάσματα του λαγού, δυστυχώς εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και σήμερα ακόμη, σε αγροτικές περιοχές της Ιεράπετρας και μάλιστα σε εκτάσεις όπου δεν επιτρέπεται το κυνήγι.

Ένα τέτοιο περιστατικό που κατέληξε στη σύλληψη 70χρονου λαθροθήρα, κατοίκου της περιοχής, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Ιουλίου 2015, όταν στις 7:30

π.μ. σε αγροτική περιοχή κοντά στο Μοναστηράκι Ιεράπετρας, εντοπίστηκε ο ηλικιωμένος λαθροθήρας να στήνει 29 συρματοπαγίδες, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Στην επιχείρηση που είχε στηθεί για τον εντοπισμό και την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του 70χρονου Γ.Ε., πήραν μέρος οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Λασιθίου, σε συνεργασία με τους θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας-Αγίου Νικολάου.

Διαβάστε περισσότερα για Ιεραπετρα : Έστηνε θηλιές για λαγούς Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Keywords
Αναζητήσεις
έστηνε θηλιές για λαγούς
Τυχαία Θέματα