Τσίπρας: Ο Λαφαζάνης θέλει διάσπαση /Λόγια-φαρμάκι για τη Ζωή

14:10 29/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τους διαφωνούντες του Σύριζα -ειδικά την «Αριστερή Πλατφόρμα»– ότι σχεδιάζουν εδώ και καιρό τη ρήξη και τη διάσπαση του κόμματος, ενώ αποδοκίμασε με σαφήνεια τη στάση της προέδρου της Βουλής.

«Δε μπορούν να λειτουργήσουν δυο κέντρα εξουσίας σε ένα κόμμα που κυβερνά», είπε στον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο», αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι τα πράγματα οδεύουν σε ξεκαθάρισμα.

«Δε γίνεται

κάποιοι να συνεδριάζουν σε ξενοδοχεία. Δε συμφωνώ με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, αλλά δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα όταν δεν τηρούνται οι συλλογικές αποφάσεις».

Σε ερώτηση, γιατί δε ζητά παραιτήσεις, απάντησε ότι δε λειτουργεί με κουλτούρα αρχηγισμού. Και πρόσθεσε: «Με έχει εκπλήξει και σε προσωπικό επίπεδο η στάση ορισμένων συντρόφων. Δίναμε μάχες λίγες μέρες πριν, στο ίδιο τραπέζι. Μετά τη μάχη που έδωσα προσωπικά επί 17 ώρες στις Βρυξέλλες, ήρθαν την άλλη μέρα και μου είπαν «ψήφισε εσύ, εμείς διατηρούμε την ιδεολογική μας καθαρότητα». Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Περίμενα να με στηρίξουν μέχρι την τελική συμφωνία και μετά να συζητήσουμε τα πάντα -με συντεταγμένο τρόπο, όμως».

Αναφερόμενος στη στάση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, μίλησε με λέξεις «φαρμάκι». Χαρακτήρισε «παιδικά πράγματα» το να τραβά τις συνεδριάσεις μέχρι τις 6 το πρωί, δήθεν για να κάνει αντίσταση στην τρόικα. «Είναι σουρεαλισμός να σου λέει κάποιος, σε καταγγέλλω για να σε προστατεύσω. Μπορώ να προστατευτώ μόνος μου, δεν είμαι μικρό παιδί», πρόσθεσε με νόημα…

Keywords
Τυχαία Θέματα