Βρετανία: Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 0,5% - Ράλι για τη λίρα

«Σοκ» για επενδυτές και αναλυτές που είχαν προεξοφλήσει μείωση των επιτοκίων

Εξέπληξε και πιθανώς δυσάρεστα τους πάντες η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 0,5%, με οκτώ από τα εννέα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου να στηρίζουν την παραπάνω απόφαση.

Αναλυτές και αγορές είχαν προεξοφλήσει και μάλιστα σε ποσοστό 80% ότι η ΒοΕ θα προχωρούσε σε μείωση του βασικού της επιτοκίου στο 0,25%, με δεδομένα τα προβλήματα τα οποία πιθανώς να αντιμετωπίσει η

βρετανική οικονομία μετά το Brexit, αλλά και της δηλώσεις του επικεφαλής της Μάρκ Κάρνεϊ, ότι η τράπεζα θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για να στηρίξει την ανάπτυξη.

Στην ανακοίνωσή της η ΒοΕ αναφέρει ότι «τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τάχθηκαν υπέρ της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στη συνεδρίαση του Αυγούστου. Η διοίκηση συζήτησε διάφορες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Ως εκ τούτου το μελλοντικό πακέτο στήριξης θα στηριχθεί στα επικαιροποιημένα στοιχεία για την οικονομία που θα καταθέσουν οι οικονομολόγοι της ΒοΕ».

Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι της ΒοΕ θα δώσουν στη δημοσιότητα το επονομαζόμενο Report Πληθωρισμού στις 4 Αυγούστου, στο οποίο περιλαμβάνονται προβλέψεις για ανάπτυξη αλλά και πληθωρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα