Βενιζέλος: «Όταν ανέβουν στο δέντρο, οι νέοι καναλάρχες, θα φανούν τα οπίσθια»

«Νομίζετε ότι εκβιάζετε τους παλιούς και υπόσχεστε στους νέους, αλλά στην ουσία τους εκβιάζετε και αυτούς. Έχετε απλώσει πολύ τον τραχανά και δεν θα αντέξετε» προειδοποίησε την κυβέρνηση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου πως παραβιάζει το Σύνταγμα με στόχο τη δημιουργία ενός νέου συστήματος διαπλοκής.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε τη διαδικασία: «Σκοτώσατε το ΕΣΡ και τώρα χρησιμοποιείτε το αβάσιμο επιχείρημα "είμαστε ορφανοί, ας του πάρουμε όλες τις αρμοδιότητες"».

Επισήμανε ότι είναι λάθος ο περιορισμός των αδειών: «Ο νόμος έλεγε ότι καθορίζονται τεχνικά οι δίαυλοι με βάση τη χωρητικότητα. Δεν μπορείς σήμερα -την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες χωρητικότητας- να περιορίζεις τον αριθμό. Αυτό αντιβαίνει τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι οι μεθοδεύσεις της θα αποκαλυφθούν: «Θα ζητηθούν στοιχεία για την προέλευση χρημάτων και αυτοί (σ.σ. οι νέοι καναλάρχες) τότε θα ανέβουν στα δέντρα. Και ξέρετε ότι όταν ανέβουν στο δέντρο, θα φανούν τα οπίσθια. Νομίζετε ότι εκβιάζετε τους παλιούς και υπόσχεστε στους νέους, αλλά στην ουσία τους εκβιάζετε και αυτούς. Έχετε απλώσει πολύ τον τραχανά και δεν θα αντέξετε».

Από την αρχή της συζήτησης είχε ζητήσει από το προεδρείο της Βουλής να μην εισαχθεί η τροπολογία: «Έχετε υποχρέωση εκ του Κανονισμού και εκ του Συντάγματος να αρνηθείτε να ανοίξετε τη συζήτηση για το θέμα αυτό και εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι αυτού του είδους η διαδικασία προσβάλλει βαθύτατα το Κοινοβουλευτικό Πολίτευμα, ευθέως το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά και την έννοια του δημοκρατικού διαλόγου».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να κρύψει τις αποτυχίες της: «Η Κυβέρνηση απλώς δημιουργεί ένα σκηνικό αντιπερισπασμού. Δεν μπορεί να ελέγξει το προσφυγικό, δεν μπορεί να διαχειριστεί μείζονα θέματα εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας και θα δούμε τι συνέβη στο ΝΑΤΟ. Δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση, δεν μπορεί να εμφανίσει στην κοινωνία μία ολοκληρωμένη πρόταση για το ασφαλιστικό, έχει χάσει την ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας. Και ο αντιπερισπασμός είναι ο αγώνας κατά της διαπλοκής, κατά της διαφθοράς, οι κακοί συνωμότες, οι πολιτικοί εχθροί της Κυβέρνησης, τα μέσα ενημέρωσης που έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφία και τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό και εμάς μας είχαν στα έξι μέτρα όλα τα χρόνια του εθνικού και πατριωτικού αγώνα να κρατηθεί η χώρα όρθια. Όλα τα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εταίροι του έλεγαν ωμά ψέματα, παραμύθια, στον Ελληνικό λαό».

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα