«Έκρηξη» 5% για τον χρυσό, άνω των 1.200 δολαρίων

Επιστροφή στο απόλυτα κλασσικό τους καταφύγιο πραγματοποιούν οι επενδυτές, με τον χρυσό να ενισχύεται 5% στην αγορά των ΗΠΑ και να φθάνει στο επίπεδο των 1.256,90 δολαρίων.

Όπως αναφέρουν κορυφαίοι traders οι ανησυχίες των επενδυτών για οικονομική αστάθεια, με τις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών να υποχωρούν σε χαμηλά αρκετών ετών, επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την κερδοφορία τους και μάλιστα σε ένα θεωρητικά ευνοϊκό περιβάλλον χαμηλών

επιτοκίων δανεισμού.

«Η εξήγηση για το ράλι του χρυσού είναι απόλυτα κατανοητό. Οφείλεται στις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία αλλά και για την παγκόσμια», τονίζει ο Matthew Turner, αναλυτής της Macquarie. Όπως τονίζει «οι επενδυτές ανησυχούν ότι η απόφαση των τραπεζών να εφαρμόσουν πολιτική αρνητικών επιτοκίων δεν λειτουργεί, κάτι το οποίο είναι υποστηρικτικό για τον χρυσό. Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να πλήξει τον χρυσό είναι η καλύτερη του αναμενόμενου πορεία της αμερικανικής οικονομίας, κάτι το οποίο συνέβη το 2015».

Την ίδια ώρα και βάσει της τεχνικής ανάλυσης όλα υποδεικνύουν ότι ο χρυσός θα καλύψει πλήρως τη τριετή παρουσία του σε bear market, τουλάχιστον εάν επαληθευθούν τα options.

Keywords
Τυχαία Θέματα