Γαλλία: Η κεντρική τράπεζα υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη

Σε υποβάθμιση των προβλέψεων για την γαλλική οικονομία προχώρησε σήμερα η Τράπεζα της Γαλλίας, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το επιτρεπτό όριο το 2017 χωρίς να προβεί σε νέες περικοπές δαπανών.

Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα μείωσε τις προβλέψεις κατά 0,1 ποσοστιαία

μονάδα για φέτος και κατά 0,2 για το 2017 και το 2018. Αναμένει πλέον ανάπτυξη 1,3% για φέτος και του χρόνου και μια ελαφριά επιτάχυνση σε 1,4% για το 2018. Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της, το έλλειμμα θα μειωθεί μόνο σε 3,1% του ΑΕΠ το 2017 από 3,3% το 2016, καθώς η ανάπτυξη στη δαπάνη επιταχύνεται λόγω νέων μέτρων σε παιδεία, ασφάλεια και επαγγελματική κατάρτιση.

Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, ο ρυθμός ελάττωσης του ελλείμματος είναι υπερβολικά αργός σε σχέση με των Ευρωπαίων γειτόνων και είναι απαραίτητα τα μέτρα 4 δισ. ευρώ.

«Το 3% είναι σημαντικό γιατί είναι η προϋπόθεση για την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη», επεσήμανε ο κεντρικός τραπεζίτης σύμφωνα με το MarketWatch. «Για να μας ακούνε, πρέπει να μας πιστεύουν», σχολίασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα