Το ράλι του χρυσού θα συνεχιστεί προβλέπουν οι μεταλλευτικές εταιρείες

Συνεχίζει το ράλι του ο χρυσός, με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ να θεωρούνται ο μεγάλος καταλύτης για τις τιμές, σύμφωνα με έναν παραγωγό του οποίου οι μετοχές έχουν σχεδόν διπλασιαστεί φέτος.

«Η γενική τάση είναι ανοδική» επισήμανε ο Bill Beament, διευθύνων σύμβουλος στη Northern Star Resources τονίζοντας πως οι εκλογές

στις ΗΠΑ θα επηρεάσουν περισσότερο τις τιμές του χρυσού σε σχέση με το Brexit.

Ο χρυσός κατέγραψε ράλι 25% φέτος την ώρα που η Fed δεν τόλμησε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης και της Ιαπωνίας πορεύονται με αρνητικό κόστος δανεισμού.

Την ίδια ώρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις τους για την παγκόσμια ανάπτυξη, λόγω Brexit.

«Είναι μια μακροπρόθεσμη ανοδική τάση εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στις παγκόσμιες οικονομίες. Αυτό λειτουργεί θετικά για το χρυσό» ανέφερε ο Beament.

Η μεταλλευτική εταιρεία Subiaco με βάση την Αυστραλία η οποία λειτουργεί πέντε ορυχεία χρυσού ανέφερε ότι οι πωλήσεις κατά το οικονομικό έτος 2016 ανήλθαν στις 561.153 ουγκιές.

Τόσο η DBS Group όσο και η Bank of America Merrill Lynch θεωρούν καθοριστικές τις αμερικανικές εκλογές για τη διαμόρφωση της τιμής του χρυσού. Σύμφωνα με τον Francisco Blanch, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων της Bank of America Merrill Lynch, όσο πλησιάζει ο καιρός για τις αμερικανικές εκλογές τόσο η τιμή του χρυσού θα αυξάνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα