Το οξύμωρο της αποκατάστασης των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ το 1998!

Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο Σκουρλέτη για τους ΟΤΑ με την οποία θα προσληφθούν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ το... 1998 αναμφισβήτητα αποκαθιστά μία τεράστια αδικία.

Ειδικά εάν σκεφθεί κανείς πως από τότε μέχρι και σήμερα κομματικές «ορδές» σάρωσαν το Δημόσιο τομέα μέσω των γνωστών πλαγίων οδών, καταφέρνοντας μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών στο τέλος να μονιμοποιηθούν κιόλας!

Από την άλλη όμως γεννά πολλά ερωτηματικά.

Πρώτα και κύρια πώς μπορεί να προσφέρει κάποιος πενηντάρης πρωτοπροσλαμβανόμενος στο Δημόσιο και μάλιστα σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως προβλέπει η τροπολογία. Τι αρμοδιότητες θα λάβουν αυτοί οι άνθρωποι και πόσο θα χρειαστεί να μάθουν τη δουλειά;

Μάλιστα, το θέμα της καθυστερημένης πρόσληψης επισημαίνεται και στην τροπολογία, καθώς προβλέπεται ότι κάποιοι από τους επιτυχόντες θα καλύψουν θέσεις «για τις οποίες σήμερα προβλέπονται πρόσθετα προσόντα (π.χ. γνώση αγγλικών), τα οποία δεν ήταν απαραίτητα 20 χρόνια πριν και τα οποία οι επιτυχόντες δεν κατείχαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα