Την αμερικανική Γερουσία εποφθαλμιούν και πάλι οι Ρεπουμπλικανοί

To κύμα λαϊκισμού που έφερε και τον Donald Trump στην κορυφή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δεν έχει οδηγήσει σε εσωτερική "επανάσταση" όπως πολλοί πίστευαν.

Αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνουν οι προκαταρκτικές νίκες των υποψήφιων για τη Γερουσία Marco Rubio (Florida), και John McCain (Arizona). Αποτελεί, επίσης και καλά νέα

για ένα κόμμα το οποίο ελπίζει να κρατήσει τον παρόντα έλεγχο του Κογκρέσου ακόμη κι αν ο προεδρικός του υποψήφιος χάσει στις εκλογές.

Ο Trump, βέβαια, υποστήριξε τους Rubio, McCain και Paul Ryan (Wisconsin) ελάχιστα, και δεν έχει πραγματοποιήσει οποιαδήποτε κίνηση η οποία θα μεγαλώσει την παρούσα επιρροή του. Η Renee Ellmers (North Carolina) η οποία και είχε επίσημα υποστηριχθεί από τον Trump έχασε τον πρώτο γύρο της, κάτι που επιδεικνύει πως μπορεί ο Trump να μην έχει και τόσο μεγάλη επιρροή στη βάση των ψηφοφόρων.

Ο 80χρονος ΜcCain και ο 45χρονος Rubio, οι οποίοι και είχαν συστήσει την συμβιβαστική συμφωνία για τη μεταναστευτική μεταρρύθμιση που υπερψηφίστηκε από τη Γερουσία το 2013, έχουν επίσημα υποστηρίξει τον Τrump. Απλά δεν έχουν ξοδέψει "σάλιο" για να μιλήσουν για εκείνον ή την πολιτική του πλατφόρμα. Αντιθέτως, έχουν ακολουθήσει τη στρατηγική που σύστησε το κόμμα πριν από ένα χρόνο και η οποία επικεντρώνεται σε τοπικά προβλήματα.

Πολλοί υποψήφιοι βασίζουν τις καμπάνιες τους στο γεγονός πως θέλουν να κρατήσουν τη Γερουσία σε χέρια Ρεπουμπλικανών, οποιοσδήποτε κι αν είναι στον προεδρικό θώκο του χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα