O Kόρμπιν και οι ακόλουθοί του "εκθέτουν" το πολιτικό σύστημα

Ένας 67χρονος απλά ντυμένος άντρας στο Λονδίνο, στεκόταν μπροστά στο κοινό του ένα απόγευμα του Αυγούστου.

Αν και μοιάζει περισσότερο με καθηγητή πανεπιστημίου, ο ίδιος αποφάσισε να κατέβει ανάμεσα στο... πόπολο και να τραβήξει μαζί τους selfies.

Είναι απλά μία σχεδόν καθημερινή σκηνή στον κόσμο του Jeremy Corbyn, του ηγέτη της βρετανικής αντιπολίτευσης των Εργατικών. Η υποστήριξη και ο ενθουσιασμός που δέχεται ο ίδιος από τον κόσμο, "μπλοκάρει" τυχόν προσπάθειες από τους βουλευτές του κόμματός του να τον διαδεχθούν. Τα γκάλοπ

μπορεί να δείχνουν πως οι Εργατικοί δεν πρόκειται να ανέβουν σύντομα στην εξουσία, αλλά το 116ετές κόμμα δε δείχνει να θέλει να αλλάξει ηγέτη ο οποίος υποστηρίζεται τόσο πολύ από την κομματική βάση.

Αποτελεί άξιο παράδειγμα του πως οι λαϊκιστές πολιτικοί έχουν γίνει κομμάτι της Δυτικής κοινωνίας. Χαρακτηριστικά μπορεί κανείς να σκεφτεί τους Donald Trump, τον Beppe Grillo της Ιταλίας και τον Έλληνα Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για μία αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό που φαίνεται πως δεν θα αλλάξει σύντομα, όπως ακριβώς και οι κοινωνικοοικονομικοί λόγο που οδήγησαν σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων.

Αξιοπερίεργο είναι, επίσης, πως οι ακόλουθοι του Corbyn έχουν "καταλάβει" ένα από τα κύρια κόμματα της Βρετανίας και έχουν εδραιώσει τους Συντηρητικούς στην εξουσία.

Η πιο αξιόλογη σύγκριση με τις ΗΠΑ γίνεται μεταξύ των Corbyn και Bernie Sanders, τον σοσιαλιστή ο οποίος παραλίγο να κοστίσει στην κραταιά Hillary την υποψηφιότητα. Οι δύο άντρες βρίσκονται στην πολιτική σκηνή εδώ και δεκαετίες και επικέντρωσαν τη ρητορική τους σε νέους ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα