Θετικά πρόσημα στη Wall - Ενθουσιασμός για την πορεία του φορονομοσχεδίου

Άνοδος τη Δευτέρα στη Wall, καθώς οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου που θα μειώσει τους εταιρικούς φόρους. Επίσης, μια σειρά συμφωνιών βοήθησαν στην «άνοδο» του επενδυτικού συναισθήματος.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,57% στις 24.792 μονάδες, ο S&P 500 +0,55% στις 2.690 μονάδες και ο Nasdaq +0,84% στις 6.994 μονάδες.

Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 140 μονάδων. Ενίσχυση και για τον S&P 500 με τα υλικά και τις

τηλεπικοινωνίες να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις. Ο Nasdaq ενδοσυνεδριακά άγγιξε για πρώτη φορά τις 7.000 μονάδες.

«Η άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πεποίθηση ότι το φορολογικό νομοσχέδιο πρόκειται να περάσει αύριο» δήλωσε ο Robert Pavlik, υψηλόβαθμο στέλεχος της SlateStone Wealth.

Το Κογκρέσο αναμένεται να ψηφίσει εντός των επόμενων ημερών το νομοσχέδιο που θα μειώσει τον συντελεστή φορολογίας των εταιρειών σε 21% από 35%.

Σε ό,τι αφορά εταιρικά νέα η Campbell Soup ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τη Snyder's-Lance για περίπου 4,9 δισ. δολάρια. Το CNBC ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Campbell βρισκόταν σε προχωρημένες συνομιλίες για να αποκτήσει την κατασκευάστρια σνακ.

Η κατασκευάστρια σοκολάτας Hershey ανακοίνωσε συμφωνία για την αγορά της Amplify Snack Brands, για 12 δολάρια ανά μετοχή.

Κατά τα άλλα, το συμβόλαιο παράδοσης χρυσού για τον Φεβρουάριο κέρδισε 8 δολ. ή 0,6% και διαμορφώθηκε στα 1.265,50 δολ. η ουγγιά.

Πτώση για το πετρέλαιο με τους επενδυτές να εστιάζουν στην αύξηση της αμερικανικής παραγωγής. Το αμερικανικό αργό (WTI) κατέγραψε πτώση 14 σεντς και διαμορφώθηκε στα 57,16 δολάρια το βαρέλι. Το Brent διαμορφώθηκε στα 63,15 δολάρια το βαρέλι με πτώση 8 σεντς.

Keywords
Τυχαία Θέματα