Κοντονής κατά δικαστών για το πόθεν έσχες: “”Κοροϊδεύετε την κοινωνία”

Μήνυμα προς τους δικαστές ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα και «όλοι θα ελεγχθούν για όλα», έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής από τη Βουλή, έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ουσιαστικά ακυρώνει την υπουργική απόφαση για το «πόθεν έσχες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του για τον προϋπολογισμό, δήλωσε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Η κυβέρνηση είπε και τόνισε και το λέει κι απόψε μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, ότι

επιθυμεί διακαώς τη συνεργασία με όλους, αλλά πάνω απ’ όλα επιθυμεί και θέτει το ζήτημα της δημοκρατίας και της ισονομίας, δηλαδή τον έλεγχο όλων για όλα.

Νόμος που υποχρεώνει αληθή δήλωση πόθεν έσχες δεν υπάρχει. Και ας το καταλάβουν όλοι ότι όποιοι λένε το αντίθετο κοροϊδεύουν την κοινωνία. Αν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις τότε ο Νόμος για το πόθεν έσχες ακυρώνεται.

Αν υποχρεούται κάποιος προς δήλωση και ο νόμος ή οι δικαστικές αποφάσεις, του λένε ότι «έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τις καταθέσεις σου στα τραπεζικά ιδρύματα, αλλά δεν έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τα μετρητά στην θυρίδα που έχεις στην τράπεζα», τότε καταδολιεύεται ο νόμος, ακυρώνεται ο νόμος και ακυρώνεται κάτι πολύ περισσότερο: η λαϊκή επιταγή για διαφάνεια και έλεγχο.

Η κυβέρνηση επανέρχεται και λέει να δούμε ποιος θα κουραστεί πρώτος; Η κυβέρνηση που επιμένει στη διαφάνεια και στον έλεγχο ή εκείνοι που επιμένουν σε καθεστώτα αδιαφάνειας;

Θα λογοδοτήσουν τελικά όλοι στο λαό. Η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα και όλοι θα ελεγχθούν για όλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα