Τα μηνύματα της Γέλεν στο κύκνειο άσμα της

Η Federal Reserve δεν πείθεται από το επιχείρημα του προέδρου Donald Trump ότι το πακέτο φορολογικών περικοπών του θα οδηγήσει σε μια σημαντικά ισχυρότερη, βιώσιμη επέκταση της οικονομίας.

Ενώ η κεντρική τράπεζα θα καλωσορίσει μια τέτοια εξέλιξη, η απερχόμενη πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, θεώρησε την Τετάρτη ότι οι υπεύθυνοι

για τη χάραξη πολιτικής πιστεύουν γενικά ότι το σχέδιο έχει μέτριο και κυρίως βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο.

«Δεν είναι μια τεράστια αύξηση στην ανάπτυξη», είπε σε συνέντευξη Τύπου, αφού η Fed αύξησε το στόχο της για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, για τρίτη φορά φέτος.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αύξησαν τις οικονομικές τους προβλέψεις το 2018 σε 2,5% από 2,1% το Σεπτέμβριο, καθώς όλο και περισσότερο ενέτασσαν τις επιπτώσεις του φορολογικού πακέτου στις προβλέψεις τους.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις τους για τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας παρέμειναν αμετάβλητες στο 1,8%, σύμφωνα με τη ενδιάμεση πρόβλεψη των διαμορφωτών πολιτικής που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Αυτό είναι σύμφωνο με τις εκτιμήσεις της τα τελευταία χρόνια, αλλά πολύ κάτω από το επίπεδο του σχεδόν 3%, το οποίο η διοίκηση Trump έχει περάσει στον προϋπολογισμό της για την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα