Πτώση στις ευρωαγορές μετά την αύξηση της Fed

Με μικρή πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει για τρίτη φορά τα επιτόκια φέτος, ενώ, την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 άνοιξε με πτώση 0,2% με τους μεγαλύτερους δείκτες και τους περισσότερους κλάδους σε αρνητικό πρόσημο.

Λίγο νωρίτερα, ο FTSE100 -0,03%, o DAX -0,09%, o

CAC40 -0,04%, o FTSE MIB +0,32%, o IBEX35 +0,13%

Στις ΗΠΑ, η Fed αύξησε τα επιτόκια, σε μια κίνηση που αναμενόταν από την αγορά, εκφράζοντας πάντως της επιφυλάξεις της γα τον χαμηλό πληθωρισμό, που αναμένεται να παραμείνει κάτω από τον στόχο που έχει θέσει η Fed για ακόμα μια χρονιά. Αυτό σημαίνει πως η ομοσπονδιακή τράπεζα δεν έχει πολλούς λόγους να επιταχύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, αν και ανέφερε πως μπορεί να προχωρήσει σε άλλες τρεις αυξήσεις εντός του 2018.


Στο μεταξύ, σήμερα η ΕΚΤ και η ΒοΕ αναμένεται να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσουν.

Σε άλλες ειδήσεις, οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης του νομοσχεδίου απόσυρσης από την ΕΕ, δίνοντας στο κοινοβούλιο μεγαλύτερο λόγο για κάθε τελική συμφωνία εξόδου. Η ψηφοφορία απετέλεσε στην ουσία μια εθνική ταπείνωση για τη Βρετανή πρωθυπουργό Theresa May λίγο πριν φθάσει στις Βρυξέλλες για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα