Τα λόγια του Σύρου πρόσφυγα που προκάλεσαν δάκρυα στον Τριντό

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, ακούγοντας τα λόγια του Σύρου πρόσφυγα που είχε υποδεχτεί πριν έναν χρόνο στον Καναδά.

Ο Σύρος Βάνιγκ Γκαραμπέντιαν ξαναβρέθηκε με τον Καναδό πρωθυπουργό και περιέγραψε συγκινημένος τη στιγμή της άφιξής του στη νέα του πατρίδα μαζί με την οικογένειά του.

«Οταν προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο, ο πρώτος άνθρωπος που έφιξε το χέρι μας ήταν ο πρωθυπουργός. Μας είπε απλώς "καλωσήρθατε στο σπίτι σας"», είπε

ο Γκαραμπέντιαν, με τον Τριντό να παίρνει ένα χαρτομάντηλο για να σκουπίσει τα μάτια του.

«Βλέποντας εσένα και τα κορίτσια σου να περπατάτε προς το μέρος μου στο αεροδρόμιο ήταν η στιγμή που κατάλαβα τι μπορούμε να κάνουμε ως χώρα», είπε από τη μεριά του ο Τριντό, ο οποίος υποδέχθηκε τους πρώτους πρόσφυγες στη χώρα του όταν ήταν μόλις ένα μήνα πρωθυπουργός.

Με τη βοήθεια του καναδικού κράτους, ο Βάνιγκ Γκαραμπέντιαν κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του και να αρχίσει να ασκεί ξανά το ιατρικό επάγγελμα, που τόσο αγαπούσε. «Ανυπομονώ να προσφέρω ό,τι μπορώ στη νέα μου πατρίδα και νιώθω περήφανος που είμαι πλέον Καναδός», τόνισε ο πρόσφυγας, προκαλώντας νέα συγκίνηση στον Τριντό.

Keywords
Τυχαία Θέματα